- Rozważam uszkodzenie mechaniczne/ zużycie silnika także, ale na razie odsuwam tą myśl, głównie dlatego, że ten silnik dziwnie dobrze i równo pracuje, i raczej daje radę na drodze. Inaczej wyobrażam sobie pracę silnika z problemami. Z tego co inni opisują - objawy raczej są konkretne. Nie mam takich objawów. Nie podejrzewam silnika na razie, żeby wywinął mi taki numer. A na świecach nie mam nagaru - ostatnio jak badali ciśnienie sprężania, to nie było, ładnie wyglądały. Pomiar z hamowni, by się jednak przydał… w wypadku nagaru gdzieś tam, piszą, że moc jest stłumiona?
- No wiem, ale porównuję sobie z kolegami od TSów po cichu, z kimś muszę i nie czuję się jak rodzynek z tym falowaniem. Poza tym, wymieniając przepustnicę, też poszłam tym tropem i początkowo wydawało się, że zadziało, ale jednak nie. Czytałam, co napisałeś. 3 lata... Miejmy nadzieję, że krócej się uda z JTSem moim.
- LongFT – nie, że stałe – stabilne. Wkleję z domu link, gdzie pisano, że zazwyczaj.
- Na razie nie jestem gotowa na dalszą dyskusję o strategiach pracy silnika – idę po tą książkę, okazuje się, że jest w księgarni, ostatnia.
- To, pozostaje mi podziękować z góry koledze Kurzyk.
- bubu - zrobisz manual do badania zaworu EVAP i wkleisz, nie będę mieć wyjścia i będę musiała dmuchać w ten zawór.... Możesz wcześniej podać namiary na tą rurkę? Nie wiem, gdzie po nią się udać.
- podaj proszę procedury na testy czujników, to może być przydatne, żeby to uporządkować.
- wtryski – raczej myślałam o maszynowym czyszczeniu, bez wyjmowania, po podpięciu maszyny do układu, ale ze 2-3 cykle od razu. Tak jak już byłam, 10 kkm temu. Uważasz, że to - to nie ma sensu: http://www.liqui-moly.pl/jct
Tylko ultradźwiekowo? Nie wiem, czy cos takiego w LDZ mają, ale poszukam. Tak jak opisałeś z wyjmowaniem, to nie znam takiego miejsca profesjonalnego.
- Potem wieczorem się uporam z wynikami i coś wkleję dalej + moje "zamrozone ramki" - stabelaryzuję parametry.
– wyniki w .zip z podaniem właściciela. Ale .jpg, czy pliki z Dplot, czy i to i to? Bo z mapą w Dplot to można jeszcze coś porobić. Z wykresem niestety nie.