Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 75

Temat: AR 159 z UK

janio
    Gość

Domyślnie

Kolego, jak chcesz mieć spokojny sen, to daj sobie spokój z tym ogłoszeniem, to ordynarny przekręt. Parę razy pisałem już z takimi "okazjonistami", jakoś tak, za każdym razem okazywało się dokładnie to samo, czyli gość wyjechał z Polski, samochodem u nas zarejestrowanym, ale ponieważ na wyspach jest problem z kierownicą z lewej strony, sprzedaje za niską cenę i on wie o tym, że ta cena jest niska i okazyjna, a samochód to niemal ideał. Jest już nawet jakaś stronka, czy forum oszukanych w ten sposób. Ostatni, z którym pisałem i to chyba o tej belli, którą zapodałeś na zdjęciu, już nawet "zorganizował" tak, że jakaś firma cośtam ship, wysłała do mnie info, że właśnie ładują samochód na statek, czekają jedynie na wpłatę przeze mnie 50% wartości, na rzekomo "bezpieczne" konto. Strasznie się oburzyli jak napisałem im, że ja takiej usługi nie zamawiałem i nie zamierzam przelewać żadnych pieniędzy. Na to dictum odezwał się "sprzedawca" z pretensjami, że "tak nie postępuje uczciwy człowiek", a więc przytoczyłem mu wcześniejszy mój e-mail, w którym napisałem wielkimi literami, że transakcja może się odbyć jedynie bez żadnych finansowych warunków wstępnych, a moja decyzja może zapaść jedynie po obejrzeniu samochodu. Tu historia się nie kończy, ponieważ po tym napisała do mnie rzekoma firma, która miała transportować samochód, że poniosła nieuzasadnione koszty i w związku z powyższym, ja będę musiał im je zwrócić Napisałem im, że to jest problem ich i ewentualnego zleceniodawcy i na tym się skończyło. Wcześniej pisałem z jakąś kobitką, która przysłała mi nawet skan jakiegoś niby "swojego" dowodu osobistego

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał Johny3 Zobacz post
    Tak apropos, według was za ile dostanę AR 159 rocznik 2007, a najlepiej 2008r.? Silnik 1.9 większy nie, a moc nie gra zbyt dużej roli bo auto będzie jeździć tylko w zasadzie po drogach miejskich, na trasę wbija raz na rok A4 Katowice-Wrocław. Dodam, że wcześniej miałem A4 B5 98r. 110km 1.9 TDi.
    W zasadzie to myślę głównie nad AR, opcją jest jeszcze Audi A4 i tu B6 max. wyposażenie 2003-04 rok lub B7 2005r. minimalne wyposażenie. Dlatego wolałbym AR bo to jest jednak w porównaniu do Audi piękny samochód i standardowo dobrze wyposażony.
    Generalnie tak - to co piszesz o aucie europejskim z Anglii to wał. Spokojnie możesz o tym zapomniec i cieszyć się, że nie straciłeś 1500 PLN na lekcję pokory.
    Na sensowną 159 1.9 JTDm 120-konną, z 2006-2007 roku, potrzebujesz ok. 35 tysięcy złotych. 150-konna ok. 2 tysiące więcej. Niezależnie czy to sedan, czy SW. Audi A4 niczym szczególnym się na tle 159 nie wyróżnia - gdyby nie fajne połączenie napędu quattro z ekonomicznymi silnikami - to nie byłoby w ogóle mowy o konkurencyjności. AR 159 jest jakościowo porównywalnym autem, w obsłudze cenowo także porównywalnym, no i za 35 tysięcy to Ty A4-kę kupisz, ale z 2004 roku. I będzie miała ponad 200 tysięcy realnego przebiegu. B7 to już trochę nie ta półka, jeśli to ma być AUTO, a nie wytwór samochodopodobny.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    AR 156 2.4 175 KM

Domyślnie

No wlasnie 35 tys i wiecej. Problem jest taki ze bede mial max 30 bo nie zanosi sie na wiecej. A 159 chce po 2007 bo wtedy przeszla lifting mechaniczny z tego co wiem.
    No nic bede szukal mam jeszcze troche czasu bo planuje kupic w okolicach kwietnia.

Sent from my LG Optimus 2X using Tapatalk

Użytkownik Embrion Avatar karolski
    Auto
    Alfa Romeo 159, 1.9 jtdm 16v

Domyślnie

No wlasnie 35 tys i wiecej. Problem jest taki ze bede mial max 30 bo nie zanosi sie na wiecej. A 159 chce po 2007 bo wtedy przeszla lifting mechaniczny z tego co wiem.
    No nic bede szukal mam jeszcze troche czasu bo planuje kupic w okolicach kwietnia.

Sent from my LG Optimus 2X using Tapatalk

Johny, z taką kasą.... muszę Cię sprowadzić na ziemię. Nie o to chodzi, że nie kupisz ale co kupisz? Sam przeglądałem mnóstwo aut przed kupnem swojego. Jeżeli nie chcesz się nadziać na minę i przez to zniechęcić do marki, musisz się liczyć na większy wydatek. Realia są takie, że jak właściciel ma dofinansowane auto to nie sprzeda Ci za takie pieniądze.

Użytkownik Embrion Avatar coldstone
    Mieszka w
    Ziębice,Tacoronte, Canarias, Spain, Spain
    Auto
    Alfa Romeo 155 2.0 8v,Były Alfa Romeo 33 Imola,Fiat Tempra 1.8,Fiat Brava

Domyślnie

Kolego idz za radą większości i daj sobie spokójMam kolegę co dał się tak wymanewrować z silnikiem do łodzi,poleciał na parę ładnych kawałków euro.Firma też miała być rzetelna i uczciwa nawet mieli swoją stronę na wzór DHLKoleś do dziś nie zobaczył ani silnika ani pieniędzy.Pomyśl trzy razy zanim dasz się nabić w butelkę.Może się mylę i to nie kant ale decyzja należy do Ciebie.Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

No nic napisałem do gościa o tym krewnym i zobaczymy co odpisze. Odpisywał szybko więc dziś już powinno coś być, ew. jutro.

Tak przy okazji, jak myślicie, jest szansa dostać AR 159 do 30tyś w dobrym stanie powiedzmy min. 2007r?
    moim zdaniem nie ma szans.
    Born to be wild.

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

Mam numer, nie dzwoniłem, ale był taki na oto moto i posługuje się w mailu takimi danymi.

Mark Henning
    Autoplatz Ltd.
    18 Killuney Road
    Armagh BT61 9HR
    United Kingdom
    Fax +44 2837180003
    Tel +44 7968718077

i e-mail:
    office@autoplatz-ltd.co.uk

Z drugiej strony to jak się wygogluje tą firmę to na wyspiarskich stronach z danymi firm zazwyczaj widnieje ona już ponad 2 lata jako zarejestrowana firma na wyspach.
    Sam nie wiem co myśleć o tym. Cena jest faktycznie niska jak na ten rocznik i silnik. Co do przebiegu to nie pamiętam i nie ma jej już na allegro (wczoraj jeszcze była), ale był taki normalny w granicach 100-130 tyś.

Translator to tak jak pisałem, pisze do niego po Polsku, a on odpowiada po angielsku.
    Kolego ta firma jest 11 mil ode mnie
    Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
    Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
    Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
    Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
    Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)

Moje Panie http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

Jony88 podjedź i sprawdź czy to w ogóle istnieje tak z ciekawości
    Born to be wild.

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

Cytat Napisał grzdylu Zobacz post
    Jony88 podjedź i sprawdź czy to w ogóle istnieje tak z ciekawości
    Jutro podjade i obczaje bo mam wolne akurat.

---------- Post added 18-01-2012 at 00:12 ---------- Previous post was 17-01-2012 at 23:59 ----------

Witam!
    Piszę tutaj bo w zasadzie to chcę się poradzić w dwóch sprawach.
    Pierwsza to czy ta Alfa jest godna polecenia? To jest auto z 2008r. silnik 150km w zasadzie więcej danych to nie mam. Auto jest z UK w wersji europejskiej. Firma go sprzedaje po cenie jaka została do spłacenia przez leasingobiorcę.

Auto jest oryginalnie w wersji europejskiej, nie były robione żadne przekładki itp.

Druga to kwestia właśnie zakupu tego auta.
    Gościu podał mi info. dot. sprowadzenia polegające mniej więcej na tym: Tworzę neutralne konto na Allegro (jego firma nie ma do tego dostępu), na które wpłacam cenę samochodu oraz transport, potem chyba wysyłam mu info (czyli pewnie screen`a), że kasa jest w depozycie. On po otrzymaniu informacji o depozycie wysyła mi samochód (dodam, że napisał iż dysponuje własną flotą). Po tym jak auto przyjedzie do mnie (do 4 dni) mam tydzień na wszystko co chcę, czyli sprawdzanie legalności, badania techniczne itp. Po tygodniu mam dać znać czy auto biorę czy nie. Jeżeli nie to on opłaca transport z powrotem, a jeśli biorę to pieniądze z depozytu na Allegro wysyłam na jego konto.
    Tak mi to mniej więcej przedstawił.
    Nie wiem czy koszt transportu nie jest zbyt niski, ponieważ chce za niego 1500zł, a firma ma siedzibę koło Belfastu, czyli Irlandia Płn.

Co o tym myślicie? Miał już ktoś kiedyś okazję kupować auto w ten sposób?
    Bardzo proszę o jakąś poradę, a jak nie to gdzie mogę szukać jakiejś pomocy dotyczącej takiego sposobu kupna samochodu?
    To jakiś polaczek chce opchnąć tą Belle?
    Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
    Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
    Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
    Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
    Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)

Moje Panie http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html

Użytkownik Znawca Avatar szewi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa

Domyślnie

Wplacisz kase i tyles ja widzial potem, samochod najprawdopodobniej nie istnieje lub jesli jest - to z tym co na zdjeciach i w opisie ma niewiele wspolnego. Naciagacze sa naprawde niezli w zmyslaniu historyjek, uwierzytelniaja swoje bajeczki podrabianymi dokumentami, rachunkami, lipnymi firmami itp. Niestety jest sporo ludzi ktorzy dajas sie nabrac - wplacaja (sic!) nie widzac auta gruba kase a potem placz ! Nawet te niby bezpieczne konta to lipa bo z takiego konta naciagacz latwo wyjmuje kase sposobem i po ptakach !
    Dlatego odpusc i nie szukaj okazji tam gdzie ich nie ma, dobry zadbany egzemplarz musi swoje kosztowac.
    Ostatnio edytowane przez szewi ; 18-01-2012 o 00:21

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia