Strona 1 z 12 1234567891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 111

Temat: jak sprzedać alfe 156

b.pawelek
    Gość

Domyślnie jak sprzedać alfe 156

Witam
    Przymierzam sie do sprzedazy swojej belli. I licże na porady jak najlepiej i najbardziej bezstresowo sie za to zabrac i w miare mozliwości najmniej na tym stracić. Lepiej do komisu i być w plecy troche kasy (nawet nie wiem ile) czy raczej czekanie miesiacami na otomoto i innych tego typu serwisach? A może do komisu i w rozliczeniu coś innego zabrac?
    jezeli ktoś ma juz doswiadczenie to może sie nim podzieli??
    Z góry dzieki i pozdrawiam

tomkap
    Gość

Domyślnie

Ja wiem tylko to że nie będzie łatwo. W komisach stoją te same alfy co stały przed rokiem.Na Allegro także widze te same modele co w tamtym roku jak szukałem dla siebie.Ogłosic trzeba wszędzie gdzie tylko można, przy czym cena musi być dobra bo na to ludzie w pierwszej kolejności zwracają uwagę, potem patrzą czy wszystko gra w samochodzie.Może nie sprzedawaj bo to chyba nie opłaci się.Sam myślałem nad sprzedażą bo walczę z kilkoma dolegliwościami, ktorych nie mogę sie pozbyć, lecz stwierdziłem że w tych pieniądzach nic lepszego nie kupię.W rozliczeniu komisy dają śmieszne pieniądze a w szczególności za alfę, która szybko nie sprzedaje się.
    Szwagier w rozliczeni zostawił Sieicento w rozliczeni za 2500zł a cena giełdowa rocznika 6000. Ale chciał szybko sprzedać to sprzedał za polowę ceny jak mu jeszcze kitów nawciskali jaki to złom nic nie warty.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie Re: jak sprzedać alfe 156

Cytat Napisał b.pawelek
    Witam
    Przymierzam sie do sprzedazy swojej belli. I licże na porady jak najlepiej i najbardziej bezstresowo sie za to zabrac i w miare mozliwości najmniej na tym stracić. Lepiej do komisu i być w plecy troche kasy (nawet nie wiem ile) czy raczej czekanie miesiacami na otomoto i innych tego typu serwisach? A może do komisu i w rozliczeniu coś innego zabrac?
    jezeli ktoś ma juz doswiadczenie to może sie nim podzieli??
    Z góry dzieki i pozdrawiam
    Dlaczego chcesz sprzedać? Znudziła Ci się już Alfa, czy czas na kolejną??
    A teraz jeśli chcesz sprzedać, to po pierwsze wszędzie daj do zrozumienia, że nie jesteś laikiem jeśli idzie o Alfy, zaznaczaj, że jesteś Alfistą i to co sprzedajesz jest godne uwagi (o ile tak jest), ale ma też swoją cenę. Daj ogłoszenia wszędzie, gdzie się da, a przede wszystkim na forach jak nasze. Nie oddawaj samochodu do komisu, lepiej wstaw w szybę kartkę i ciesz się jazdą. Szkoda Alfy dla komisu... No, chyba, że nie masz wyboru i musisz się jej pozbyć "z dnia na dzień..." ale to przykre jest.
    I jeszcze raz pytam - skąd decyzja o sprzedaży?
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Rosik
    Gość

Domyślnie

Jak poprzednicy, mam nadzieję że sprzedajesz bo chcesz zmienić na inny model AR

A co do samej sprzedaży to jakbyś wystawiał na aukcjach internetowych to pamiętaj żeby na zdjęciach było widać tablice z klubowymi ramkami - niby mała rzecz, a jednak w pewien sposób dodaje wiarygodności sprzedawcy. Jak szukałem auta to dla mnie to był dodatkowy bodziec żeby sięgnąć po telefon i zadzwonić.

A i unikaj zwrotów handlarzy typu "IGŁA", "stan idealny" itp. Zalecam raczej umiarkowaną szczerość

adasco
    Gość

Domyślnie

cena i tylko cena.
    alfa jest niesprzedawalna.
    Dopoki ten narod woli VW, pozostaje chyba ja zaatrzymac
    na cuda nie licz.... Polacy kupuja VW i glosuja na kaczynskich - takze wiele sie nie spodziewaj. I cofnij licznik ponizej 100000

regaciarz
    Gość

Domyślnie

w tym kraju wszystko da się sprzedać. Rok temu miałem Chryslera Grand Voyagera 3.8 benzyna bez gazu AWD, beżowa skóra, klima, 1996 rok, automat, kapitańskie fotele z tyłu itp. Kupiłem go z komisu, wsadziłęm w niego jakieś 500zł( olej w skrzyni, poduszka silnika i coś jeszcze). Na liczniku miał 360 tyś przebiegu( podejrzewam, że miał w okolicach 500 tyś bo uszczelnienia silnika zaczęły puszczać), wał idący na tył był do wymiany( dostań coś takiego w Polsce koszt jakieś 1500zł). Była to wersja europejska. Dałem ogłoszenie w internecie i po chyba 2 miesiącach przyjechał ktoś z pod warszawy i jeszcze zarobiłem na tym aucie

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Cytat Napisał adasco
    cena i tylko cena(...)
    Niestety tak jest, ja swoją sprzedałem na początku marca. Jak przyjechał chętny musiałem jeszcze nieźle zejść z ceny, którą podałem na otomoto. Ale poszła. Myślałem że straciłem, ale jak się ciepło zrobiło (2 tygodnie później) i handlarze zaczęli auta sprowadzać, to się pojawiły 166'stki z zachodu w tej kasie co dostałem i nawet tańsze. Cud że wtedy poszła... ale żal serce do dzisiaj ściska jak widzę srebrną 166 na ulicy.

Cytat Napisał adasco
    (...)alfa jest niesprzedawalna.
    Dopoki ten narod woli VW, pozostaje chyba ja zaatrzymac
    na cuda nie licz.... Polacy kupuja VW i glosuja na kaczynskich - takze wiele sie nie spodziewaj. I cofnij licznik ponizej 100000
    Nieprawda, nie jest tak źle... ale dobrze też nie jest. Jeżeli ktoś uwierzy, że auto jest wyjątkowo zadbane to pójdzie, ale jak nie... to nie. Musisz zrobić z niej perełkę, a przynajmniej musi się nią wydawać.

Jest takie powiedzenie: "Właściciel samochodu cieszy się dwa razy. Najpierw kiedy kupuje pojazd, a później, gdy uda mu się go sprzedać."

Powodzenia. I raczej nastaw się na stratę finansową.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Rudolf
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał alces1
    zaznaczaj, że jesteś Alfistą
    Haha. Mnie osobiście takie cos by odstraszyło. Wszyscy wiedzą że Alfy mają grono wyznawców tak samo zacietych jak mohery od rydzyka więc sprzedawcy wciskają takie gówno udając "fanatyków". Coraz więcej takich ogłoszeń się pojawia i zawsze mnie korci zeby zadzwonić i pogadać o alfach :wink:

Użytkownik Quadrifoglio Verde
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR156 1,6TS 1999 r.

Domyślnie

To różnie bywa - każdy samochód ma swojego kupca - trzeba tylko go poszukać. Pewnie, że ostatnio najlepiej sprzedają się samochody sprowadzone i niemieckie, ale są jeszcze ludzie którzy wolą kupić coś konkretnego. Powodzenia.

pitt24
    Gość

Domyślnie Re: jak sprzedać alfe 156

ja niedługo bede sprzedawł swoja...zobaczymy co się będzie działo, w każdym badz razie za darmo jej nie oddam, nawet jesli miala by sie nie sprzedac...za duzo czasu i serca w nia wlozylem...w kazdym badz razie NOWA juz stoi pod domem - wiec stara ma towarzystwo
    Dwie Alfy pod domem to nie jedna