Zamiast przewodow WN masz cewki
Zamiast przewodow WN masz cewki
Mourning, miałeś może u siebie problem z sondami lambda? Można z tym pojeździć 2-3 tygodnie czy raczej trzeba się spieszyć z wymianą?
Wiesz co wczesniej tym autem jezdzil moj brat i po zakupie wymienil sonde bo dawala oznaki konca zycia.Od wymiany minelo juz ponad 4 lata i wszystko jest ok.Lepiej wymien ja bo koszt nie jest duzy(jedynie co to moze byc problem zeby ja odkrecic) a jak masz walnieta to nie dosc ze spalanie wieksze to jeszcze z czasem moge przez nia wariowac inne rzeczy.Te 2 -3 tygodnie mysle ze powinienes dac rade przejezdzic no chyba ze sonda kompletnie padnie.Nie wiem w jakim jest stanie ta twoja i jakie robisz przebiegi
Po podpięciu do kompa wyskoczył błąd związany z sondą. Screena wrzuciłem do TEGO tematu. Przebiegów w zimie nie robię dużych - max 100 km/tydzień ale po mieście. Co do kosztów to zaproponowali mi 250/szt, nie wiem czy to dużo czy mało ale sondy są 4 więc już się z tego robi jakaś namacalna gotówka![]()
U mnie jest jedna sonda tak wiec mniejszy problem i mniejszy koszt.Moja rada taka ze napisz do kolegi Bubu321 i jego sie podpytaj.Spytaj sie go jakie masz wykresy porobic.Pewnie cos Ci doradzi.Poza tym raczej bedziesz mial tylko jedna do wymiany na nie wszystkie 4.Pewnie po zrobieniu wykresow wszystko wyjdzie.Ja bym narazie jeszcze troche pojezdzil.250 zl to nie jest duzo jak na sonde.W InterCarsie zycza sobie ponad 300zl a nawet wiecej no i kwestia jakiej firmy ta sonda
Ostatnio edytowane przez mourning ; 18-01-2012 o 10:29
Ok, dzięki za namiar. Mam nadzieję że u mnie też jest jedna. Mechanik mi mówił że kiedyś do jakiejś Alfy założył zamiennik sondy i komputer zaczął wariować, potem kupił oryginalną i wszystko się uspokoiło.