Cześć Alfaholicy!
Niedawno nabyłem swoją pierwszą Bellę i szczerze mówiąc w dziedzinie mechaniki jestem lekko lewy. Mój egzemplaż jest prawie idealny pod względem blacharskim, ma bardzo zadbane wnętrze z bardzo ładną niezniszczoną tapicerką skórzaną, natomiast pod względem mechanicznym trochę kuleje. Silnik 2,5 V6 powinien mruczeć jak kot w butach a u mnie pracuje trochę nierówno i lekko go rzuca. Mam podejrzenie że nie pali na jeden garnek ale nie jestem pewny. Dodatkowo zapaliła mi się kontrolka silnika i od momentu zapalenia się kontrolki nie jeżdżę. Nie zdążyłem jeszcze wymienić rozrządu choć chcę to zrobić w najbliższym czasie. Na wymianę rozrządu (i kilka napraw) chciałbym umówić się w Pablo Garage ale żeby tam dojechać muszę zrobić ponad 50 km i chciałbym mieć pewność że po drodze nie przytrafi mi się nic przykrego co podniesie koszty naprawy. Dlatego poszukuję dobrego człowieka z komputerem który mógłby za "flaszkę" podjechać do mnie, zdiagnozować o co chodzi i wyrazić prywatną, niezobowiązującą opinię czy dojadę czy laweta. Mieszkam na tarchominie przy pętli Nowodwory.
Będę wdzięczny za pomoc![]()