Czarny nie ma DPF.
Czarny nie ma DPF.
jade taka droga ze nie ma swiatel.Sa tylko 5 rondek(koleczka a nie ronda).Nie jezdze dynamicznie,raczej spokojnie.Jak bylo cieplo na letnich oponach nie mialem wiecej niz 7.5 l a teraz 9.3-stan dzisiejszy.DPFu nie mam EGR mam czesciowo zaslepiony
Ja jak jadę bardzo spokojnie, na drodze na której nie ma świateł, w granicach 70-100 km/h to mi spalanie oscyluje w granicach max. 6 l/100. Wczoraj jechałem z Tarnowa do Krakowa - stałem w korku w słynnej Łapczycy i musiałem się przebić przez pół Krakowa. Spalanie wyszło mi na komputerze 6,2 l/100.
no to co jest u mnie nie tak??Ja jezdze tylko po miescie i przewaznie krotkie odcinki do 4 km.Na trasie 70 km ostatnio zanotowalem cos ok.9l.
Rozumiem, że trasa pozamiejska?
Jeśli tak, to faktycznie masz zbyt wysokie spalanie. Na początku sprawdziłbym zgodność wskazań komputera pokładowego z rzeczywistym zużyciem paliwa, bo być może problem leży nie w nadmiernym spalaniu, ale w błędnym wskazywaniu zużycia przez komputer.
Pozdrawiam.
- Rafał
Tak pozamiejska.alces ale jak to sprawdzic??No wlasnie moje problemy ze spalaniem zaczely sie po odpieciu aku.Na poczatku bylo jakies 25l zeszlo na 20,18,15 itd...nastepnie najmniej mialem ok.8 i teraz caly czas juz w granicach 9.4 l.Tez tak sobie myslalem ze moze komp ma bledne wskazania
A gdzie znajduje sie czujnik cieczy chłodzacej, ostatnio wskaźnik temperatury zaczął mi szybko skakać z 80 na 90 stopni i odwrotnie, tak w przeciągu sekundy.
Być może to wina czujnika, chciałbym sprawdzić czy może coś nie łaczy.
Chyba, ze już wiecie co może być przyczyną![]()