Zegary są przyklejone do oryginalnego słupka. Podstawy i kubki z daszkiem były w zestawie.
Zegary są przyklejone do oryginalnego słupka. Podstawy i kubki z daszkiem były w zestawie.
Rozumiem, czyli te 600zł to za same zegary dałeś, skoro montowałeś sam?
147 2001, 1.6 105 KM- była
156 2003, 2.0 JTS 166 KM- była
156 2003, 2.5 V6 192 KM- była... ehh..
156 2005 1.9 JTD~`160 KM była
159 2006 1.9 JTD- była
159 2005 1.9 Distinictive- była..
156 2003 2.0 TS+LPG- była
156 2003 2,5 V6- była..
156 FL 2005 1.9 jtd- była
166 FL 2005 2,4 jtd - była
Alfa Romeo Crosswagon - był..
156 FL 3.0 V6 - była
Brera Tbi 2010 - jest
Najlepsze auto na świecie - służbowe - jest
Kupiłem też osłonę na słupek uniwersalną. Ale została mi w kartonie.
Panowie, wszędzie jest mowa o średnicy i gwincie na korkach, a może ktoś powiedzieć, jak są one uszczelnione? wkręcone są na klej? dochodzą do pewnego momentu i opierają się o coś zaślepiając otwór? mają na końcu stożek?
ma ktoś może taki korek luzem? zdjęcie byłoby mile widziane
pozdrawiam
verdebiancorosso
Chodzi Ci o korek wymontowany z podstawy filtra czy o korek-adapter pod czujnik czyli przejściowy?
chodzi mi o to, jak wygląda otwór, ile jest w nim gwintu, jak jest korek zaślepiający w nim uszczelniony, a wszystko w celu dorobienia przejściówek pod czujniki
powierzchnia czołowa, w której są korki nie jest płaska, jest to zwykły nieobrobiony odlew, nie da się uszczlnić do niej takiej śruby, bo powierzchnia jest nierówna
korki muszą mieć uszczelnienie w otworze, tylko jakie? stożkowy gwint? korek ma zakończenie stożkowe coś jak odpowietrznik w hamulcach i do otworu się uszczelnia przykręcany na siłę?
verdebiancorosso
Adaptery/przejściówki można kupić. Ja w każdym razie tak właśnie zrobiłem.
M18 x 1,5 jest w podstawie, za to czujniki zwykle są M10 x 1
ok, kupić można, ale jakie? one nie mogą być uszczelniane 'łebkiem' do podstawy filtra, bo nie da rady tam dać podkładki, przynajmniej w mojej jest tam na tyle nierówno, ze podkładka nie zda egzaminu
masz zdjęcie takiej przejściówki? masz może taki korek wykręcony z auta i możesz dać jego zdjęcie oraz wymiary?
verdebiancorosso
Mam gdzieś w garażu te korki wykręcone z podstawy filtra.
Jeśli chodzi o adaptery to:
http://www.conrad.pl/Adapter-Equus-M..._17287_0306040
Do TSa chyba wskaźniki parametrów oleju by się przydały.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]