Wg. mnie okazja.. niska cena jak za komplet nowych felg w rozmiarze 18"x8J
http://www.ebay.pl/itm/1-Satz-Alessi...item5ae13141f3
Przypadkiem znalezione ale ja szukam skręcanych także podrzucam tu bo może komuś się przyda![]()
Wg. mnie okazja.. niska cena jak za komplet nowych felg w rozmiarze 18"x8J
http://www.ebay.pl/itm/1-Satz-Alessi...item5ae13141f3
Przypadkiem znalezione ale ja szukam skręcanych także podrzucam tu bo może komuś się przyda![]()
hm.. czy wogóle 18'' ma sens? Przecież opona na niskim profilu bardzo droga. nie wspominając o komforcie jazdy..i częstszych wymianach zawieszenia??
Tak samo bez sensu jak zakup 147 z nietrwałym zawieszeniem![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
bezsensu jest zakup w ogóle alfy która sie psuje i codziennie musi do serwisu jezdzic
O kurdewidzę że dyskusja idzie sarkazmem w dobrym kierunku ;P moje zawieszenie ma się bardzo dobrze.. i moje 18" na lato i 18" na zime również mają się dobrze.. prostowałem tylko raz te letnie przed montażem.. a tak to nie było potrzeby.. bo 225/40/18 to wcale nie taka niska opona i daje radę
a ładować się w dziury i studzienki nie muszę to nie czołg wkońcu..
Szukam od początku zimy jakiejś okazji na 18" skręcane 2 lub 3 częściowe.. tyle że z rozstawem 5x98 nie ma zbytniego wyboru.. i tak na ebayu szukając znalazłem te Alessio.. może komuś podpasują.. cena wg. mnie okazyjna jak za nowy komplet.. dekielki od AR 159 będą pasować oryginalne.. dobrą gumę założyć i jazda..
A argument że opona droga do 18" to przesada.. Eksploatacja auta kosztuje więc i opony trzeba dobre kupić.. a dobre opony i na 15" cali są drogie..
masz jakies dystanse czy cos?
mi przy 225/45/17 tyl obciera jak wiecej osob jedzie
Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.
PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!
Mam rozepchane specjalną rolką nadkola tylnie (bez niszczenia lakieru na nadkolach).. bo przednie zawieszenie jest twardsze więc nie dobija.. letni zestaw mam 18"x7,5 to mieszczą się idealnie do środka a zimowy zestaw 18"x8 to obcierał na bardzo niskim ustawieniu gwintu.. kiedy podwyższyłem trochę żeby nie robić za pług śnieżny to problem zniknął bo gwint nie pozwala aż tak nisko zejść.. także problem obcierania mam ogarniety już i na lato i na zimę..
A dystansów nie mam, jak bym miał to przecież jeszcze bardziej by wystawały koła i problem od nowa ;P
Abstrahując od kwestii zawieszenia to chciałem tylko zauważyć, że felgi alessio nie miały do tej pory (i prawdopodobnie nadal nie mają) ABE (dopuszczenie do ruchu) i TUV na Niemcy. Wynikało to z tego, że nie przeszły dość rygorystycznych badań wytrzymałościowych. Jak widać w aukcji ten zestaw też tego nie ma, więc sprawa chyba dość jasna.
Hmm dobra uwaga.. nie zwracałem szczerze mówiąc zwykle uwagi na TUV jak coś kupowałem.. ale pewnie Alfoskie felgi i Novitec mają go pewnie..
Może i stąd taka cena.. ale pamiętam że brat miał jakiś czas temu Alessio na bardzo malej gumie w Suzuki i katował to auto ostro a felgi jeszcze bez prostowania żadnego dalej poszły w świat.. więc złe być nie mogą![]()
Jeżeli jest ktoś zainteresowany, to felgi z mojego auta są do sprzedania
18 cali z 2 prawie nowymi oponami 225x40x18 i dwiema raczej do wymiany...
Cena na PW.
Pozdro