To ja się pogubiłem. Przepraszam.
Pompę sprzęgla znajdziesz oczywiście pod pedałem sprzęgła.
O pompie hamulcowej nie rozmawiamy, ale też już wiesz, gdzie jej szukać, gdyby kiedyś była taka potrzeba.
To ja się pogubiłem. Przepraszam.
Pompę sprzęgla znajdziesz oczywiście pod pedałem sprzęgła.
O pompie hamulcowej nie rozmawiamy, ale też już wiesz, gdzie jej szukać, gdyby kiedyś była taka potrzeba.
Nie - ma dość duży skok.
Co prawda ja mam TS, ale myślę, że w jtd też powinno być podobnie.
Może faktycznie masz kłopoty ze sprzęgłem i stąd te zgrzyty i opiłki w oleju bo biegi nie są odpowiednio przełączane.
Problem chyba rozwiązany. Okazało się że przyblokował mi się pedał sprzęgła i nie miałem pełnego zakresu, po odciągnięciu go do góry jak ręką odją. Teraz czy to pompa się zawiesza, czy układ zapowietrzony. Ktoś podpowie w jaki sposób odpowietrzyć pompe sprzęgła ?
Zczytałem dzisiaj taki bład w FES
Co może być przyczyną zawieszająca się pompa sprzęgła, bo czuje czasem opór na pedale ?
Ja mam ten sam problem u siebie ale sporadycznie. olej w skrzyni wymienie po zimie bo szczerze mówiąc nie wiem co tam jest i w jakim jest stanie.
ja mam ts ale też wsteczny też mnie czasem dobija. poza tym mam pytanie , To sprzęgło hydrauliczne korzysta z płynu od wspomagania kierownicy ? to jest jakiś wspólny obieg ?
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
No u mnie po odblokowaniu pedału sprzegła nie ma już problemu ze wstecznym ale tak jak pisałem czuć mały opór na pedale. Chyba trzeba będzie powalczyć z tą pompą ale nie chciałbym robić coś na darmo :?
Też nie zapominajcie, że Ts nie ma synchronizacji biegu wstecznego, a JTD już ma przez co w jtd raczej mi sie jeszcze nie zdarzyło, żeby wsteczny zgrzytał przy wrzucaniu, a w Ts czasami zazgrzyta, że hohoMożna to obejsc robiąc to powoli i delikatnie, przechodziłem to już w innych autach które nie miały własnie synchronizowanego wstecznego biegu
![]()