- ja tak rozumiem ten tekst że JTS są nie wrażliwe na obniżenie napięcia akumulatora.Kod:- też o tym myślałem ale 147 są bardziej wrażliwe na napięcie. - 156, GT JTS mają inne ECU gdzie ten problem podobno naprawiono.
- dlatego u kolegi cuoreventi przy słabym akumulatorze zapłon nie wypada i tak ma być.
- napięcie akumulatora nic nie mówi o jego stanie, stopniu zasiarczenia.
- to tyle na temat akumulatorów.
-
- dalsze prace, nie ma sensu czyścić dalej wtrysków, czyszczenie pokazało że to nie wtryski są problemem.
- może bys jeszcze raz podała co było zmieniane, wymieniane.
- MAF był testowany do odcięcia i parametry miał w normie, zresztą test bączka chyba potwierdził jego wydajność.
- nie masz błędów wypadania zapłonu więc problemu z cewkami zaplonowymi też nie ma.
- świece były kiedyś tam wymieniane.
- pozostaje problem testowania sond, pre-cat oraz post-cat.
- GT JTS ma cztery sondy, 2 pre i dwie post-cat oraz dwa banki katalizatorów.
- to czemu nie mamy wykresu drugiej sondy post-cat, zawsze były wykresy tylko jednaj sondy
-
- zawór EVAP, prosze o zrobienie tego testu na postoju, bez uruchomienia silnika. czas testu to około 15 sekund, taki tez czas należy podawać ciśnienie do rurki.
-
- w każdym prawie teście OBD pokazujemy wykresy sond post-cat.Czemu mi nie chcecie pokazać wykresów sond post-cat?
- ja za to w programie Scan XL nie mam tego parametru, mam go za to w programie Scan Master bez problemu oraz w alfadiagu.
-
- teraz mi się coś przypomniało, ze dobrze byłoby dołaczać dodatkowy plik z programu Scan XL, pod tytułem Tablica parametrów mierzonych.
- z tego pliku po wgraniu będzie widać co zostało zlogowane, z samego pliku logu można coś pominąć.
- podłączam swój plik tablicy parametrów pomierzonych dla JTS oraz wykresy dla JTS..
- te dwa pliki warto dołącząc za każdym razem , nic nam wtedy nie ucieknie a i wykresy i parametry będziemy mieli takie same.