Panowie a ja mam taki problem w swojej 156 1,9 jtd 16v 140ps. Otóż myślę że będzie chodzić o wtryski. Moim zdaniem wzrosło spalanie co prawda z domu do pracy ma około 4km więc autko sie za bardzo nie ociepli
Ale zauważyłem również że gdy na 3 biegu chcę przyśpieszyć min do 3500 obr. to jak by słabo się zbierała a przy tym zaczyna dymić nie czarnym dymkiem ale szarawym ale dymi aż do zmiany na 4 bieg. Nie wiem co może być nie tak ja czytając posty stawiam na lejący wtrysk albo przepływke. Auto nie bierze oleju jeżdżę na 5W-30 Castrol magnatec pełen syntetyk. Był czyszczony EGR rok wcześniej wymieniona turbinka co prawda regenerowana.
Czy mogę prosić was o jakieś info.
Pozdro.
---------- Post added at 01:08 ---------- Previous post was at 01:07 ----------
Panowie a ja mam taki problem w swojej 156 1,9 jtd 16v 140ps. Otóż myślę że będzie chodzić o wtryski. Moim zdaniem wzrosło spalanie co prawda z domu do pracy ma około 4km więc autko sie za bardzo nie ociepli

Ale zauważyłem również że gdy na 3 biegu chcę przyśpieszyć min do 3500 obr. to jak by słabo się zbierała a przy tym zaczyna dymić nie czarnym dymkiem ale szarawym ale dymi aż do zmiany na 4 bieg. Nie wiem co może być nie tak ja czytając posty stawiam na lejący wtrysk albo przepływke. Auto nie bierze oleju jeżdżę na 5W-30 Castrol magnatec pełen syntetyk. Był czyszczony
EGR