Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Temat: Nie działa elektryczna regulacja fotela góra-dół

Wojtek_A166
    Gość

Domyślnie Nie działa elektryczna regulacja fotela góra-dół

Witam!

Nie działa mi elektryczna regulacja fotela kierowcy w pionie. W pozostałych płaszczyznach fotel można regulować. jak można usunąć awarię? Czy za każdy kierunek odpowida osobny silniczek?
    Jeśli tak to jak się do tego mechanizmu dostać?

Dziękuję za pomoc

Bedboys
    Gość

Domyślnie

Część silników jest widoczna po wyjęciu fotela i obróceniu do góry, ale nie koniecznie musi to być silnik może włącznik nie działa ?? tak czy inaczej czeka Cię wyjęcie fotela bo inaczej nic nie zrobisz, na pewno nie jest to problem bezpiecznika czy zasilania bo ono jest tylko jedno i jak działają pozostałe regulacje to znaczy że jest dobre.

Wojtek_A166
    Gość

Domyślnie

Fotel trudno sie sciąga, jak do tego sie zabrać?

Bedboys
    Gość

Domyślnie

Fotel łatwo wyjąć tylko 4 śrubki ( jedna mało dostępna ) i dwie wtyczki, tylko pamiętaj jak masz wyjęty fotel to nie włączaj stacyjki bo komp załapie błąd poduszki i będziesz musiał jechać na kompa aby go wykasować

bogusch13
    Gość

Domyślnie

witam ja bym chciał się podpiąć z pytaniem na temat grzania foteli...fotel pasażera grzeje ładnie a fotel kierowcy wcale...do niedawna było OK..czy ktoś potrafi coś zdiagnozować na ślepo???czy bezpieczniki są osobne od jednego fotela i od drugiego ??

Bedboys
    Gość

Domyślnie

Mam dokładnie to samo i okazało się że przetarła lub przepaliła mata grzejna.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Pawcio
    Mieszka w
    Bełchatów
    Auto
    Alfa Romeo 159 1750 TBI

Domyślnie

Witam!Odgrzeję ten temat. Mam problem z fotelem elektrycznym kierowcy,(fotel pasażera działa bez zarzutu) nie działa pamięć i nie można w ogóle go przesunąć, choć po chwili raz przesuwał się skokami,a teraz zamilkł.Nie działa całkowicie! Gdzie leży problem jak go usunąć? Bardzo proszę o pomoc!
    ...samochód to najbardziej zbliżona do żywej istoty rzecz, jaką potrafi stworzyć człowiek...

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Polska, Mazowieckie
    Auto
    166 V6 3.0

Domyślnie

Ponawiam pytanie kolegi, przestał nagle działać fotel pasażera elektryczny we wszystkich płaszczyznach (nic nie da sie przesunąć) ktory bezpiecznik odpowiada za ten fotel?

ok bezpiecznik zlokalizowany i wymieniony (bagażnik), fotel powrócił do życia
    Ostatnio edytowane przez Kris_Nero166 ; 27-01-2012 o 18:44

joker77
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał darrager Zobacz post
    Ponawiam pytanie kolegi, przestał nagle działać fotel pasażera elektryczny we wszystkich płaszczyznach (nic nie da sie przesunąć) ktory bezpiecznik odpowiada za ten fotel?

ok bezpiecznik zlokalizowany i wymieniony (bagażnik), fotel powrócił do życia
    A który to bezpiecznik od fotela, bo w instrukcji na forum jest inna skrzynka niż u mnie w bagażniku w którym mam tylko kilka bezpieczników.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo 166

Domyślnie

Witam , mam taki problem , ze nie dziala mi regulacja kierowcy i pasazera tzn w dol sie da opuscic fotel jednak w gore nic nie idze , rozkrecilem fotel przeczyscilem wtyczki i dalej to samo ja mam w swojej alfie silnik w podleodze pod siedzeniem .ezpieczniki w bagazniku odpowiedzialoen za to
    Czytalem ccos na forum , ze sa bezpieczniki odpowiedzialne za to w bagazniku moze ktos podpowiedziec jak one wygladaja albo jak sa opisane ?