Na początku się przywitam...
Jestem tu nowy na waszym forum choć kochaną moją włoszke posiadam od początku lata zeszłego roku. Przejdę do konkretów mianowicie posiadam A.R. 156 1.8 TS (140KM) 2002r. problem zaczął się od pierwszych mrozów w grudniu, przy zimnym silniku pokazywał się komunikat Motor Faiture System i mrugała pomarańczowa kontrolka od analizy spalin. Zwykle pomagało ponowne uruchomienie silnika, lecz pewnego dnia owa kontrolka po ponownych uruchomieniu silnika zaczęła świeci światłem stałym i już nic nie pomogło. Po wizycie u mechanika komputer pokazał błąd "Niewłaściwy zapłon 1 cylindra" mechanik poradził żeby wymienić świece na tym jednym cylindrze i obserwować sytuacje. Minął miesiąc nic się nie robiło, aż do zeszłego czwartku gdy powróciły siarczyste mrozy i ta sama sytuacja. Znów odwiedziłem mechanika tym razem pokazało 2 błędy: 1. "Niewłaściwy zapłon 1 cylindra (ten w którym wymieniane były świece), 2."Niewłaściwy zapłon 4 cylindra". Jakby tego było mało silnik chodzi równiutko i ma kopyto. Lecz powoli kończą się mi pomysły co może być powodem tego, poradźcie coś........