Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy 123456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 111

Temat: jak sprzedać alfe 156

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    mazowsze
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 TS

Domyślnie

Wiesz b.pawelek zaczynasz mnie powoli irytować! Masz rację jesteś kompletnie nie zaradny życiowo!
    Zauważ ile ten temat już trwa a ty nadal jak domniemam nie znalazłeś sposobu jak sprzedać samochód! To trochę dziwne ale zważywszy na twój wiek po części Ci wybaczam! Poza tym prosisz o pomoc i wytykasz innym zbędne komentarze, a przy okazji żalisz sie jaka to bella jest droga w utrzymaniu i takie tam! To dla mnie troszkę śmieszne patrząc na fakt ile te belle kosztują! Kupować auto należy adekwatnie do zarobków! Poza tym pamiętaj że każde na prawdę KAŻDE auto znajdzie wcześniej czy później swojego amatora!
    Sumując powinieneś wystawić auto na każdym możliwym serwisie, obkleić go kartkami, jeździć na giełdę, opowiadać znajomym, dać ogłoszenie w lokalnej gazecie! To chyba ci wystarczy!
    Szybkiej sprzedaży auta życzę!

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał dasio
    Wiesz b.pawelek zaczynasz mnie powoli irytować! Masz rację jesteś kompletnie nie zaradny życiowo!
    Zauważ ile ten temat już trwa a ty nadal jak domniemam nie znalazłeś sposobu jak sprzedać samochód! To trochę dziwne ale zważywszy na twój wiek po części Ci wybaczam! Poza tym prosisz o pomoc i wytykasz innym zbędne komentarze, a przy okazji żalisz sie jaka to bella jest droga w utrzymaniu i takie tam! To dla mnie troszkę śmieszne patrząc na fakt ile te belle kosztują! Kupować auto należy adekwatnie do zarobków! Poza tym pamiętaj że każde na prawdę KAŻDE auto znajdzie wcześniej czy później swojego amatora!
    Sumując powinieneś wystawić auto na każdym możliwym serwisie, obkleić go kartkami, jeździć na giełdę, opowiadać znajomym, dać ogłoszenie w lokalnej gazecie! To chyba ci wystarczy!
    Spokojnie, bo Ci niechcący żyłka pęknie. :wink:
    Czemu tak wiele osób unosi się tracąc w wyniku tego obiektywizm?
    Dorzucę do ognia swoich kilka groszy. Mam od sierpnia bmw z roku 2000, 160tys km przebiegu. Od tamtej pory wymieniłem jedynie łącznik stabilizatora z przodu. Czeka mnie pewnie wymiana zawieszenia niebawem (z przodu coś stuka, z tyłu poskrzypuje) i najwyższy czas wymienic olej. Ostatnio rozerwało mi wentylator od chłodnicy, pojęcia nie mam czemu (najprawdopodobniej wisko do wymiany - swoją drogą kretyński moim zdaniem pomysł). To by było na tyle przez cały ten czas. Kompletnie nic się z tym samochodem nie dzieje. Jest wygodny (aż za bardzo), dośc szybki i ekonomiczny. Rozrządu wymieniac nie trzeba, drogi trzyma się dobrze jak na taki tapczan.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    mazowsze
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.0 TS

Domyślnie

Cytat Napisał bimski
    Cytat Napisał dasio
    Dorzucę do ognia swoich kilka groszy. Mam od sierpnia bmw z roku 2000, 160tys km przebiegu. Od tamtej pory wymieniłem jedynie łącznik stabilizatora z przodu. Czeka mnie pewnie wymiana zawieszenia niebawem (z przodu coś stuka, z tyłu poskrzypuje) i najwyższy czas wymienic olej. Ostatnio rozerwało mi wentylator od chłodnicy, pojęcia nie mam czemu (najprawdopodobniej wisko do wymiany - swoją drogą kretyński moim zdaniem pomysł). To by było na tyle przez cały ten czas. Kompletnie nic się z tym samochodem nie dzieje. Jest wygodny (aż za bardzo), dośc szybki i ekonomiczny. Rozrządu wymieniac nie trzeba, drogi trzyma się dobrze jak na taki tapczan.

Bądź spokojny o moją żyłkę Ty obiektywnie nic swoją wypowiedzią nie wniosłeś do tematu

Użytkownik Pirat drogowy Avatar AlfaFAN
    Mieszka w
    Pińczów
    Auto
    Fiat Tempra 1.6&2.0... mam nadzieję, że wkrótce Alfa Romeo...

Domyślnie

Alfisti jesli Alfisti sa od gnojenia innych to sie z tym zgadzam - jestescie Alfisti :mrgreen:
    Co kogo obchodzi czemu sprzedaje??Moze mu sie znudzila Alfa, a moze potrzebuja pieniedzy?A moze kupuja inna-nowsza lub kupuje golfa 3 tdi.Co to kogo obchodzi?

Pytanie jest JAK SPRZEDAC ALFE, a nie "czy sprzedawac"

Nic nowego nie napisze jesli powiem, ze wystawic mozliwie gdzie sie da, okleic kartkami za szyba, wtedy utrzymywac z zewnatrz i w srodku w czystosci niemal idealnej i jezdzic sobie normalnie, az ktos sie skusi :mrgreen:
    Szczery opis jest tez na miejscu, wystawienie auta na forach Alfy takich jak to :wink: Warto dodac, ze jest sie Alfisti(prawdziwym, a nie tylko dlatego, ze ma sie Alfe przypadkiem)Ludzie zawsze inaczej patrza na auta od milosnikow :wink: Cena adekwatna do stanu i trzeba zaznaczyc, ze mozna ponegocjowac lub zastosowac taki myk i napisac, ze cena jest stala(odpowiednio wysoka)napisac, ze auto jest warte tej ceny i taniej nie pojdzie ani grosza, a jesli sie nie sprzeda to zostanie w rodzinie :wink:
    Oczywiscie takie cos tylko wtedy jesli auto naprawde jest w takim stanie :wink:
    "Nie boje się kogoś kto trenował 10000 kopnięć, boje się tego kto 10000 razy trenował jedno kopnięcie..." - Bruce Lee

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Cytat Napisał dasio
    ...
    Bądź spokojny o moją żyłkę Ty obiektywnie nic swoją wypowiedzią nie wniosłeś do tematu
    Racja, do tematu 'jak sprzedac alfę?' zdecydowanie nie. Denerwuje mnie trochę gadanie o tym, że auto należy kupowac adekwatnie do zarobków. Chciałem zwrócic uwagę na to, że samochód nie musi byc drogi w utrzymaniu a mimo to miec chociaż odrobinę klasy i komfortu. Może i kolega b.pawelek jest niezaradny. To jest tylko i wyłącznie jego problem, jeśli faktycznie tak jest.

A jak sprzedac alfę? Tak samo jak każdy inny samochód. Czy zadbany, czy nie. Czy szybki, czy wolny. Z duszą czy bez. Czerwony albo zielony.

Pozdro szejset i elo
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

Użytkownik Rowerzysta Avatar piotrekzaz
    Mieszka w
    Włoszczowa
    Auto
    Ford Mondeo mk4 2009r. 2.0 TDCI

Domyślnie

Witam! jesli masz zadbane auto i dobra cene dlugo nie bedziesz czekal, ja swoja Włoszke sprzedalem w ciagu 4 dni,model 145 1.6 Bx rok 94. na allegro byla najdrozsza z tego roku ale byla w swietnym stanie zawieszenie bajka olej byl wymianiany co 9 tys. poruszalem sie nia ponad 2 lata, zrobilem ogloszenie na otomoto,anonse rowniez jezdzilem z kartka na szybie, telefony zaczely sie juz nastepnego dnia. dzwonily osoby w promieniu 150 km, ale i tak wlascicielem stal sie czlowiek ktory wyczytal ogloszenie z kartki na szybie i po 4 dniach juz byl jego wlascicielem a ja po 6 dniach kupilem moja nastepna milosc ktora jest Lalunia 156 i ciesze sie ze tak wszystko poszlo szybko. Podkreslam! nie rob jakis sciem w opisach, wszystko musi byc prawda, kazdy lubi jak jest komplet dokumentow ja osobiscie od zawsze zbieram paragony i faktury zeczy ktore wymienialem w aucie i to jest bardzo wazne!.
    i nie płacz bo bedzie dobrze!
    Pozdrawiam!
    Obecnie Ford Mondeo mk4 2009r. 2.0 TDCI
    Kiedyś AR 156 SW 1.9 JTD
    Kiedyś AR 156 SW 2.4 JTD
    Kiedyś AR 156 1.6 TS
    Kiedyś AR 145 1.6 Bx

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Maciek-156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021

Domyślnie

Cytat Napisał b.pawelek
    Mnie Maćku ....Tobie napewno kiedy miałes, tak jak ja teraz, 21 lat wiodło sie o niebo lepiej. ......
    Chłopaczku jeszcze musisz się wiele w życiu nauczyć - chcesz się licytować sytuacją życiową to proszę jak kupiłem pierwszy samochód w stanie wojennym to jadłem ziemniaki w mundurkach, a na chleb musiałem pożyczyć bo do 1-go było jeszcze kilka dni - tak się kiedyś kupowało samochody "sercem"
    Cytat Napisał b.pawelek
    Gówno wiesz o tym w jakiej jestem w twj chwili sytuacji i na co mnie stać a na co nie......
    I szczerze powiem gówno mnie to obchodzi - jak chcesz sprzedać samochód to wystaw realną cenę adekwatną do jego stanu technicznego i daj ogłoszenie z prawdziwym opisem stanu auta w serwisach internetowych. Ja przynajmniej jak sprzedawałem poprzednią alfę tak zrobiłem i sprzedałem ją w ciągu 2 dni. I przestań tutaj biadolić jak ciężko alfę sprzedać.
    AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
    Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
    Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
    AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
    AR156 1.6TS 2000
    Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Może czas zakończyć temat... wygląda na to że już nic więcej się b.pawelek nie dowiesz,
    a jeszcze Ci się ziemniakiem od powstańców warszawskich z 1944 dostanie :wink:
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Kamil_WR
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał bimski
    Cytat Napisał dasio
    Tja mój brat potrzebował na szybko auta (buduje do dom) ,które miało by przede wszystkim być :tanie , duże , oszczędne , takie ,żeby nie szkoda było władować do niego wora z cementem , narzędzi etc. Mówiłem mu żeby pomyślał racjonalnie , zastanowił się ..cóż jest w gorącej wodzie kąpany , zajrzał do naszej lokalnej gazety z ogłoszeniami i tego samego dnia kupił Forda Mondeo MK1 1.8TD w kombi z przebiegiem 330 tyś. km , w ciągu miesiąca zrobił ponad 8 tyś.km bez najmniejszego problemu , przy spalaniu na trasie rzędu 5-6l ropy.Zaraz po zakupie wymienił tylko chłodnice (koszt 150zł.) , tylne sprężyny i olej.A dał za niego 3.900zł Czyli dochodzimy do konkluzji ,że jak sprzedacie Alfy to najpierw należy spojrzeć na 10 letnie Mondeo a potem 8 letnia Beemka.

adasco
    Gość

Domyślnie

b.pawelkowi odradzam komis. Auto nie jezdzone posypie sie szybciej.
    Pozostalym doradzam troche spauzowac i wziasc na luz. I nie potepiac kolegi, ze sprzedaje auto.
    A teksty oceniajace jak sie komu wiedzie i jaki kto zaradny - to sorry, ale dla mnie zenada.

I niestety praktyka pokazuje, ze sprzedajac auto raczej NIe nalezy pisac prawdy.....