Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456789101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 112

Temat: V-max 166 3,0

Użytkownik Romeo Avatar Matt21
    Mieszka w
    Szopie
    Auto
    Po-Jeep Grand Cherokee - luźno spasowany, wysokoobrotowy 1.6 TS

Domyślnie

Akurat w temacie mostów mnie nie przebijesz Most ma nośność dajmy 40 ton, czyli załadowana ciężarówka. A co będzie gdy na moście spotkają się dwie plus jakieś auta osobowe? Często mosty o max nośności 25ton bada się walcami, koparkami i ciężarówkami gdzie ich masa łącznie to czasem ponad 200ton i wg urządzeń pomiarowych wszystko mieści się w normie. Ja tam się nie znam.
    DIESEL POWER - BEZ DYMU NIE MA OGNIA !!
    Honda CBR 929 - DYMU BRAK OGIEŃ POZOSTAŁ

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Tak, choć zagadnienie mostów jest bardziej złożone niż opisałeś. Ale faktycznie już nie oftopujmy. Co ma być napisano a każdy niech jeździ jak chce.

Użytkownik Romeo Avatar Matt21
    Mieszka w
    Szopie
    Auto
    Po-Jeep Grand Cherokee - luźno spasowany, wysokoobrotowy 1.6 TS

Domyślnie

Racja, napisałem najprościej jak się da. Dokładnie, jak kto jeździ to jego sprawa.
    DIESEL POWER - BEZ DYMU NIE MA OGNIA !!
    Honda CBR 929 - DYMU BRAK OGIEŃ POZOSTAŁ

Użytkownik Romeo Avatar -BamBosZek-
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    156 3.0 24v

Domyślnie

Proponuje robic testy podparte najlepiej GPSem, bo ja maluchem przekrecilem licznik z cc ale niestety dowodow na to nie mam.
    Genetics makes the champions, want to compare?!

Misiek213
    Gość

Domyślnie

Zgadzam się Ale temat (przynajmniej na początku) odnosił się do tego czy AR166 jest w stanie zamknać licznik, a nie czy pojedzie 260km/h

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Usa
    Auto
    mgsexGD

Domyślnie

Po pierwsze 166 3.0 a nie Tb cz JTD...
    Po drugie licznik jest wyskalowany do 260km/h więc się jedno z drugim wiąże... bo o danych z GPS mało kto tu mówił...

Więc nie siej zamętu...

ViP Romeo Avatar Alfamaniak156
    Mieszka w
    Luboń
    Auto
    Seat Leon FR 186KM/413Nm - Lancia Y 1,2 8V 1998r/ 60KM

Domyślnie

U mnie za oknem śnieg i ślisko w cholerę, ale co tam dzisiaj sobie zamknę licznik prędkościomierza i obrotów i przy okazji na korytarzu zamknę licznik wody, gazu i energii elektrycznej
    "Wiem że masz duszę. Masz Alfę - masz klasę" - Jeremy Clarkson
    Alfa Romeo 166 3.0V6 226 KM i uśmiech z twarzy nie schodzi
    Lancia Ypsilon 1,2 - Miejski przemieszczacz

Użytkownik Alfa i Omega Avatar KwachuGSE
    Mieszka w
    Góra Siewierska (Śląsk)
    Auto
    Byla 156 1.8 TS, 166 2.5 V6 !,jest Golf IV 1.9 TDI 155 PS 327 Nm i BMW 7 e38.

Domyślnie

A no kazdy jezdzi jak chce Ja zazwyczaj jezdze spokojnie bez agresji i dopierd... ale nie raz sie zdaza jak na tylek siada mi kozak zazwyczaj w golfie 3 lub Bmw e39 to szlag mnie trafia i wtedy trzeba sie poscigac Nie wolno zamulac silnikow trzeba czasem pojezdzic nim jak trzeba i nie zerkac na spalanie V6 ma ryczec
    "Osoby które potrzebują czterech kółek i przymocowanego do nich fotela kupują sobie BMW albo Vectrę, ale Ci którzy są świadomi, Ci którym zależy, Ci którzy chcą by układ kierowniczy mówił, a silnik zanosił się rykiem - Ci kupują Alfy" - J. Clarkson

Użytkownik Romeo Avatar maicher
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    156; Giulietta; Spider i jeszcze cośtam

Domyślnie

11 stron gadania, a chyba bym się nie dowiedział czy 166 v6 zamyka licznik, gdybym nie zadzwonił do kumpla, który miał taką.

Tak. Zamyka licznik. Wskazówka przekroczyła 260.

Tak. To auto zap..ala szokująco szybko.

Tak. Jest to niebezpieczne.

Misiek213
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Zonkil Zobacz post
    Po pierwsze 166 3.0 a nie Tb cz JTD...
    Po drugie licznik jest wyskalowany do 260km/h więc się jedno z drugim wiąże... bo o danych z GPS mało kto tu mówił...

Więc nie siej zamętu...
    Nie miałem na celu siac zamętu, aczkolwiek kolegę chyba żona matka zbiła, a koledzy w podstawówce bułki zabierali że taki "uprzejmy" jest

A wracając... Nikt nie mówił o danych z GPS? Trzeba czytac przynajmniej dwa ostatnie posty, a nie tylko jednen
    Cytat Napisał -BamBosZek- Zobacz post
    Proponuje robic testy podparte najlepiej GPSem, bo ja maluchem przekrecilem licznik z cc ale niestety dowodow na to nie mam.
    Więc resztę pozostawiam do przemyślenia A od upominania za offtop to jest moderator, a nie Ty.

Swoją drogą, 2.0 TB jest konstrukcją bliźniaczą do 3.0 tak w przypadku gdybyś nie wiedział A po drugie gdybyś raczył przeczytac cały temat od początku, to nie prawiłbyś mi uwag na temat "tematu"

A swoją drogą, to wskazania licznika do rzeczywistej prędkości wiąże się ze sobą, ale nie jest jednoznaczne, jeśli wiesz o czym mówię.

Życzę miłego wieczoru.

PS. Fora dyskusyjne, a w szczególności Alfaholicy.org powinny zreszac ludzi i w jakiś sposób zbliżac. A Ty kolego robisz jakieś krzywe docinki o zamęcie Mówię Ci, porozmawiaj z matką, może Cię przestanie bic i Twoja flustracja minie

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia