Witam. U mnie srednio 12-14l lpg. Trasa mieszana. Wiadomo zima wiecej benzynki na odpalanie. Jak mialem rozregulowana to 14-18 :-(
Sent from my A500
Witam. U mnie srednio 12-14l lpg. Trasa mieszana. Wiadomo zima wiecej benzynki na odpalanie. Jak mialem rozregulowana to 14-18 :-(
Sent from my A500
Chyba coś Kylo źle przeczytałeś. Wszystko co pisałem to pisałem o mieście. W wakacje na trasie Radom-Zakopane(troche po mieście)-Radom spalanie wyszło 10.5l Przy ostrym bytowaniu. Więc chyba nie było tragedii. Może rzeczywiście wszystko jest ok...
No to w takim razie wszystko ok z Twoim V6....![]()
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
Pewnie się zdziwisz ale 0.5-1 litra więcej. Zasługa momentu, 2.5 litra jedzie od 4,5 tyś obrotów a 3.0 ciągnie równo praktycznie już od 2,5 tyś. Przez to mniej go kręcę i spalanie przyzwoite. Oczywiście przy pełnym ogniu łyka jak należy..
Jak ktoś myśli o tuningu to polecam swap, duuuużo za niewiele, różnica w jeździe jest zdecydowanie większa (na korzyść) niż różnica w pojemności.
Mustang 2012 3.7 V6 , na razie musi wystarczyć...
To jest perspektywa, która będe realizował po zamęczeniu mojego 2.5 chodziarz tfu tfu niech narazie się to nie dzieje bo szkoda silniczka![]()
Spalanie w mieście (nie cykl miejski, tylko miasto jak warszawa w szczycie) latem/zima podobnie około 16-17l bo zimą mróz a latem klima.
Spalanie w cyklu miejskim ok 14-15l
Spalanie w mieszanym ok 12l
Spalanie w trasie 80-100 9l
Spalanie w trasie 100-120 10l
Spalanie w trasie 120+ tyle ile jest w baku
Do gazu dodaj 5-10%
Jak pali mniej lub więcej to do kontroli sonda lambda, MAP, świece. Potem wydech i oczywiście filtr powietrza, przepustnica czy czysta i czy nie ssie lewego powietrza nigdzie.
Nie ten akapit wziąłem pod uwagę, powinien być wcześniejszy
Tu chodzi o TDi i ich rasowy silnik to było 2.0 w 170 konikach z DSG (akurat gościa z mojej pracy), w robocie też są 2,5 TDi 163 i 180 koni to specjalnie lepiej nie idą i naprawdę 170- 180 zaczynają mieć zadyszkę
JTD w tych stronach to rzadkość, jeden ma 2.4, ale już pasek mu strzelił nalatane z 400 tysi to za bardzo nie ma co porównywać