Test szczelności zaworu, wczoraj już nie dałam rady.
Warunki – samochód nie jeździł, rozgrzewany na jałowym, do temp. 80st. A potem to już nie wiem, jaka była. Ze względu na padający intensywnie śnieg – test robiłam w garażu.
szczeln_zawór.zip
Tak longFT jest wysokie. W jeździe nie widzę różnicy. Tyle, że teraz jak ten EVAP działa to korekta zwiększa się na niskich rpm, w jeździe miejskiej, a było odwrotnie. Do tego czas wtrysku się nie zmienił, a chyba powinien przy takiej korekcie długo terminowej, tak mi się wydaje, ale może sprawdzę dokładnie czas wtrysku. Ten EVAP – czyli albo falowanie na luzie, albo duża korekta?
Mieszanka homogeniczna/uwarstwiona – nie pamiętam dokładnie, chyba jałowy – nie powinna być tak na jałowym. Ale też nie pamiętam jaka powinna być, muszę sprawdzić. Ale EVAP się zaktywował. Muszę sprawdzić to, będę wracać to sprawdzę czy da się nagrywać w jeździe i zrobię jałowy + wykresy sond na 1400-1500 – dzisiaj są idealne warunki. Chcę zobaczycz wykresy.
Błąd p0402 – chyba jednorazowy, przynajmniej na razie. Wcześniej nie było żadnych błędów – bo bym załączyła zrzut. Skasowałam błąd – dzisiaj sprawdzałam nie powrócił. Ale musiał wczoraj powstać, wcześniej nie było – za dużo na 2000 rpm jeździłam, chyba, bo jak patrzę na logi z alfadiaga, to trochę na tych 2000 rpm przebyłam. Ale, że ten błąd często towarzyszy błędom mieszanki, to mnie już ustawił w pionie, na chwilę.
Lmbda corr factor – na B2 == 0, pomyliło mi się.