Podczas regereracji była odkręcana sztanga od siłownika, więc jak teraz słabo dmucha to źle została wyregulowana długość sztangi
Podczas regereracji była odkręcana sztanga od siłownika, więc jak teraz słabo dmucha to źle została wyregulowana długość sztangi
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Dziękuję Panowie za rady. Wieczorem jestem umówiony na podpięcie u kolegi z forum. Sprawdzimy najwyżej turbo pod obciążeniem.
witam dołącze sie do tematu dość często dostaje turbiny po regeneracji vgn lub vgt i problem wygląda tak ze turbo jest zrobione ok tylko problem tkwi w ustawieniu ruchomych kierownic znajdujacych się na pierscieniu efekt jest taki ze turbo za póżno wstaje i na wyższych obrotach przełdowywuje wiec mechanik po montażu powinien podpiać sie kompem i sprawdzic wartosc ciśnienia rzeczywistego a żądane i wtedy wydłuzamy cięgno regulacji kierownic to przy i znow patrzymy parametry i do ustawienia przybliżonych wartosci wowczas jest ok.
kurde te zaklady biora nawet za wyczyszczenie turbo po tysiac zlotych i takie cos potrafia spieprzyc ech,
tu jest ten filmik - poradnik jak wyczyscic turbo oraz m.in. jak wyregulowac ta sztange
http://www.youtube.com/watch?v=7v94DGI2h7I
tak od 7min10sek zaczyna gadac o dokreceniu sztangi i wyregulowaniu cisnienia, ze niby jak sie zatrzyma ta sztange to ma byc 17 psi czyli 1.1721 bara, i to jest ten caly zabieg regulacji sztangi turbo ??
a skad on wzial to cisnienie 1.17 bara ?
książkowe doładowanie dla tego silnika
pasti przyjrzyj się pracy sztangi, czy po zapaleniu dźwiga się do góry i ile się dźwiga... Moga być przewody podciśnieniowe, zaworek vgt, albo jak ktoś już wspomniał źle wyregulowana sama sztanga...
albo overboost nawala, ja tak miałem
żeby wykluczyć zaworek proponuje podpiąć podciśnienie pomijając sam zaworek ( tylko nie przekraczać 2500obr/min, bo awaryjny gwarantowany) wtedy turbo powinno dmuchać na maxa od dołu...