Dziś zabrałem się za wymianę alternatora od góry i zauważyłem że mój kolektor jest aluminiowy
a nie plastikowy. Może ktoś wie o co chodzi?
Dziś zabrałem się za wymianę alternatora od góry i zauważyłem że mój kolektor jest aluminiowy
a nie plastikowy. Może ktoś wie o co chodzi?
To widocznie poprzedniemu właścicielowi musiał strzelić.
Każdy pisze że w AR są plastikowe kolektory,pomyślałem sobie że mój silnik jest coś nieteges
pierwsze słyszę by w ts był aluminiowy kolektor dolotowy- może czegos nie wiem. może poliftówki tak miały. wrzuć fotki jego jak możesz chętnie sobie go zobaczę
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny
W sumie to bez różnicy czy plastikowy czy metalowy , ale były plastikowe. Ale jak jest "tandetna " instalacja gazowa to strzeli i po plastiku, sprawdzone w 155
W 1.6 chyba tylko były. W 1.8 i 2.0 były plastiki ze zmienną długością.
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.
Albert Einstein
Kolektor ssący w TS składa się z 2 części - metalowej przykręconej bezpośrednio do glowicy oraz plastikowej połączonej z metalową za pomocą 4 rur gumowych z opaskami.
Jeśli masz wszystko z metalu to są 2 opcje - albo poprzedni właściciel zrobił zamianę (ja też tak zrobiłem i zamiast plastiku zastosowałem metal z AR 145), albo masz model z początków produkcji z całym metalowym kolektorem, chociaż nigdy nie slyszałem, żeby w 156 zamiast plastiku dawano metal na cały dolot.
Najlepiej zrób zdjęcia bo to ciekawy przypadek.
Może ktoś zrobił Ci silnik wymienił?