możesz zrobić fote który to bezpiecznik ?
możesz zrobić fote który to bezpiecznik ?
widze że moja diagnoza trafna
Panowie który to dokładnie bezpiecznik ?
70A pierwszy po prawej.Ja mam do wymiany całom skrzynke jest nie doodratowania,gniazdo jest całe wypalone
Ostatnio edytowane przez keyhi ; 24-01-2012 o 19:13
A propos świec to mogą grzać również ale nie na "czubku" i wtedy też będą pobierać prąd i iskrzyć jak napisał mój przedmówca, ale grzać będą słabo. Ach te bezpieczniki....
Jeszcze takie pytanie... w styczniu wymieniałem komplet(migała spiralka, wyszło że na 2 niebyło nic, sprawdzałem to poprzez odłączenie wtyczki idącej od świec do centralki i tam sprawdzałem), wymieniłem wykasowałem błędy było ok, zapalała jak trzeba nawet w mrozy, dodatkowo sprawdzałem wszystkie bezpieczniki i przekaźniki. Wczoraj było +7' kontrolka zamigała ponownie, odpaliła bezproblemu. Postała 12 godzin pod pracą, temp spadła do 3 odpalam wszystko ok, nic nie świeci... Jako że nie lubię jak coś jest nie tak dziś poszedłem wszystko sprawdzić, standardowo wszystko ok, bład jaki był to p0380, wykasowałem nie powrócił. Jednak coś mnie tkneło sprawdziłem świece ponownie metodą j.w. i co i ten sam problem... 2 tak jak poprzednio 0... myślę pięknie no ale... może być coś nie tak z tym przewodem? ale z drugiej strony jeśli na 2 wtyczkach jest 0, kontrolka nie miga i błędu tez nie ma, to o co chodzi???
W poniedziałek postaram się jeszcze sprawdzić bezpośrednio na świecach, może coś się wyjaśni.
Czy jeśli odłączę kabel centralka-świece to po przekręceniu kluczykach na nóżkach centralki powinno pojawić się napięcie- jakie, mniej więcej na jaki czas, mogę tak sprawdzić, nic nie popsuje?
Tak wogóle sprawdzę czy centralka jest ok i prąd wogóle idzie na świece, tak?