http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...065534588.html
Taki zamiennik znalazłem na allegro. Dobra cena, obudowa z nierdzewki i budowa wewnętrzna zpowalniajaca przepływ spalin.
http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-15...065534588.html
Taki zamiennik znalazłem na allegro. Dobra cena, obudowa z nierdzewki i budowa wewnętrzna zpowalniajaca przepływ spalin.
Dzięki wielkie wczoraj zrobiłem 400 km i teraz wydech dodatkowo pierdzi jak stary ursus ,w okolicach kata zrobila sie jeszcze dziura .
rzeczywiscie zdecydowalem sie na ten zamiennik zaryzykuje ,mam nadzieje ze to nie ściema i nie działa jak strumienica choc rzeczywiscie budową w środku rózni się od strumienicy .
Mam jeszcze pytanko nie zakładając nowego tematu , czy samą łączkę elastyczną da się wymienić czy trzeba ją wymianiać z tą całą dwururką itd.
dzieki pozdrawiam
Da się wymienić złącze elastyczne.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Witam ,
wlaśnie wymienilem wydech co do zamiennika wszystko ok auto pali jak trzeba ,spalanie ok ,brak metalicznego dzwieku i extra się wkreca na obroty przy tym cicho i miło .
Jednakze kołnierz z łaczeniem tego zamiennika niestety nie pasuje do rury przed ostatnim tlumikiem więc trzeba było go obciąć zastosować uszczelke i wówczas git .
ogolnie ok jednakże nie jest top zamiennik plug and play .
Pozdrawiam i dziekuję za wszelka pomoc
---------- Post added at 01:20 ---------- Previous post was at 01:20 ----------
a więc kończe temat
Jak się nie mylę, to będzie metalowy katalizator a nie ceramiczny, więc jego funkcja będzie żadna przy jeździe poniżej 5tys rpm. Po prostu się nie rozgrzeje jak należy, metalowe katy są w autach turbo gdzie EGT jest wyższe.
A z zamiennikami bym uważał, bo nie raz w środku zamiast ceramiki jest glinka z wodą i gipsem, co się rozpada po 300km i blokuje wydech. Widziałem rozerwany tłumik środkowy po takim zabiegu, nie zazdroszczę. Pono walnęło jak 15kg dynamitu.
Ale ten mój zamiennik nie ma zastępować strikte katalizatora ,nie ma nic wspólnego z ochroną środowiska ( na tym mi nie zależało) ma tylko budowę taką by przepływ spalin był spowolniony jak najbardziej do poziomu tego z katalizatora ( jest w nim odpowiednia zwężka ) plus posiada budowę normalnego tłumika by nie było rezonansu i metalicznego żwięku , z katalizatorem nie ma on nic wspólnego -przynajmniej w kwestii środowiska itp.
Pisałem, jak widać w cytacie, do piotriix polecającego jakiś syf...
Nie, jest to ceramiczny zamiennik.
Mam taki w 147 i ma sie kat. całkiem dobrze.
Zreszta jest firma, która wkłada w oryginalne katalizatory cały wsad.Cena w porównaniu do firmówki jest bardzo przystępna.
---------- Post added at 10:38 ---------- Previous post was at 10:36 ----------
A Ty co masz problemy z rana?
Boli Cię główka?
Ostatnio edytowane przez Piotriix ; 27-02-2012 o 10:52
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest