Ja to wkładałem na wcisk. Nic nie trzeba piłować ani ciąć. Podgrzejcie dobrze te ramiona u podstawy i wskoczą aż miło. Inne rozwiązania będą potem skutkować problemami.
Ja to wkładałem na wcisk. Nic nie trzeba piłować ani ciąć. Podgrzejcie dobrze te ramiona u podstawy i wskoczą aż miło. Inne rozwiązania będą potem skutkować problemami.
Tylko czym podgrzać w aucie? :>
@ Mój ALF
Pomysł żeby sklejać poza autem a potem kombinować jest raczej średni bo część wcześniej nie jest tak złamana żeby na siłę wciskać. Jesli komuś jest niewygodnie kombinować w aucie to można na spokojnie podłokietnik wymontować - jedna śrubka na imbus i po sprawie. Zależnie od tego jak wygląda pęknięcie można dla przykładu nawiercić lekko dwie części i skręcić małym wkrętem już zamontowane w dolnej podstawie. Nie wiem jak u was ale u mnie sklejenie było bardzo mało trwałe. A gdy skręciłem to problem nie wrócił. Jest to w sumie mało widoczne bo nikt tak głęboko do podłokietnika nie zagląda![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
@ Mój ALF
to sobie dziś wyjmę, wezmę do domu, przykrywkę podgrzeję suszarką i spróbuję montować
Przynajmniej będę to robił przy świetle, bo jak wracam z pracy po 17 to zaraz ciemno i w aucie nie ma co robić bo nic nie widać![]()
@ Mój ALF
Tak jest najlepiej bo w aucie gdy jest zamontowany to wszystkie operacje są mało wygodne - wiem bo działałem z nim nie będąc świadom tego jak łatwo i szybko można go zdemontować.
Co do suszarki to chyba za wiele ona nie zdziała. Do podgrzewania lepsza byłaby opalarka, chociaż pamiętam jeszcze czasy klejenia plastików na rozgrzany w kuchni haczyk.
Wykręciłem podłokietnik - ciężko było ruszyć tą śrubę, ale w końcu się udało
Odkręciłem kaloryfer na 4 i położyłem na nim pokrywę podłokietnika zaczepami do dołu. Tak sobie poleżała z 45-60 minut i potem spróbowałem. Udało się - części połączone, a spoina (Super Glue) trzyma
Zatem najlepiej wyjąć podłokietnik, podgrzać zaczepy i potem wciskać :]
@ Mój ALF
Widzisz - jak się już dowiesz co i gdzie odkręcić to robota idzie z górki![]()