Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: Dziura zaliczona..

Użytkownik Romeo
    Auto
    147 1.6 TS

Domyślnie

UWAGA na zgłaszanie szkody OC z własnego AC z regresem bo likwidacja następuje na warunkach AC :
    -mogą dac zamienniki (z OC tylko zamiennik o wartosci oryginału - lampa hella+znaczek VW = lampa hella ) chyba ze jest punkt o naprawie na oryginałach
    -mogą liczyc amortyzacje za kazdy rok 10% do 65% wartości częsci
    -mogą skasować auto jesli szkoda przekroczy 60-70% wartości pojazdu (z OC naprawa do 100% wartości pojazdu)
    -jesli w polisie AC nie ma wzmianki o aucie zastępczym bardzo prawdopodobnym jest jego nie otrzymanie lub nie otrzymanie zwrotu poniesonych kosztów wynajmu

wiec w przypadku starszego pojazdu lub o malej warotisci jest to całkowicie nie opłacalne
    Ostatnio edytowane przez szajbus0 ; 28-02-2012 o 11:55

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Cytat Napisał Jacenty Zobacz post
    rozumiem, ze koszta ktore poniosles zaplaciles z wlasnej kieszeni i teraz domagas sie tego od ubezpieczyciela drogi ?
    Tak próbowali to sobie wykombinować. Upoważniłem ASO do naprawy bezgotówkowej, Ci zrobili "ocenę techniczną", którą przedłożyli do weryfikacji ubezpieczyciela, co nigdy nie nastąpiło.
    Koszt w ASO ok 10.000. Towarzystwo ubezpieczeniowe po roku czasu na jednej z rozpraw w stercie kłamstw i matactwa podrzuciło kosztorys na kwotę ok 430zł, co obalił biegły sądowy po kolejnych 2 miesiącach. A czas leci.... Ale to jest pikuś - mój sąsiad kupił nowe auto, w którym wpadł pedał gazu i zatarł silnik. Stoi na klockach już 7 rok i stracił 90% wartości

Użytkownik Romeo
    Auto
    147 1.6 TS

Domyślnie

jaka to firma tak sie bawila ? wyglada jak generali oni tez mi takie klocki robili z autem zastepczym i naprawa z oc sprawcy ale zostali wyprostowani

Użytkownik Romeo Avatar Jacenty
    Auto
    Alfa Romeo 147

Domyślnie

Cytat Napisał twardy Zobacz post
    Tak próbowali to sobie wykombinować. Upoważniłem ASO do naprawy bezgotówkowej, Ci zrobili "ocenę techniczną", którą przedłożyli do weryfikacji ubezpieczyciela, co nigdy nie nastąpiło.
    Koszt w ASO ok 10.000. Towarzystwo ubezpieczeniowe po roku czasu na jednej z rozpraw w stercie kłamstw i matactwa podrzuciło kosztorys na kwotę ok 430zł, co obalił biegły sądowy po kolejnych 2 miesiącach. A czas leci.... Ale to jest pikuś - mój sąsiad kupił nowe auto, w którym wpadł pedał gazu i zatarł silnik. Stoi na klockach już 7 rok i stracił 90% wartości
    no to musisz miec stalowe nerwy aby takie akcje robic szacun

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Cytat Napisał szajbus0 Zobacz post
    jaka to firma tak sie bawila ?
    Do czasu zakończenia sprawy nie będę pokazywał palcem. Ale słyszałem o problemach wielu osób w różnych firmach, więc nieuczciwe praktyki są na porządku dziennym. TU rządzą się swoimi prawami i mają w dupie Rzecznika, KNF czy UOKiK. Sprawy przegrywają, ale % osób, które decydują się na złożenie pozwu jest niewielki.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Jin147
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    Alff 147 JTD

Domyślnie

Byłem dziś w ASO w celu sprawdzenia zawieszenia.. Diagnosta porządnie wytrzepał Alfe no i nic nie wyszło, powiedział że muszę jechac na geometrie, bo koło którym wpadłem w dziurę jest przesunięte o jakies 1,5 cm i znacznie to widac ;/ (dziwna sprawa, bo przesunięte koło to prawe, a ściąga mi auto w lewo) NO I TERAZ NAJLEPSZE !! PAN DIAGNOSTA MOWI 50 ZL SIE NALEZY, A JA PROSZĘ O FAKTURĘ IMIENNĄ BO MUSZĘ ROZLICZYC SIE Z URZEDEM, A ON DO MNIE- FAKTURY PANU NIE WYSTWIE BO TO TAKIE TYLKO SPRAWDZENIE DLA PANA ; O JA DALEJ STOJE I MOWIE ZE MUSZE MIEC FAKTURE LUB JAKIES POKWITOWANIE (to jest chyba nie zgodne z prawem, ze nie chcieli mi dac faktury..) CHWILE POMYSLAL I MOWI DOBRA JEZELI CHCE PAN FAKTURE TO TRZEBA ZAPLACIC 300 ZL !! BO TYLE KOSZTUJE KOMPLETNE SPRAWDZENIE ZAWIESZENIA (HAHAH) I DOWALIL HASLEM - NO JAKBY PAN PRZYJECHAL FIATEM TO CENA BY WYSZLA OK 100 ZL ALE TO JEST ALFA.. poszedlem do kierownika wyjaśniłem wszystko, bo w zasadzie nic takiego nie zrobil tylko wyslal mnie na geometrie i zapłacilem 30 zl. Nigdy tam nie pojade !!
    Jutro pojade na geometrie i następnie do ITALAUTO gdzie znają się na rzeczy i myśle ze wszystko wycenią Ciekawi mnie co tam sie pokrzywiło, jak myslicie takie przesuniecie koła mogło pojsc negatywnie na półoś ??
    W urzędzie dowiedziałem się ze nie dostanę rzeczoznawcy, tylko mam faktury przyniesc i pokwitowania ze stacji diagnostycznej i wulkanizacji.

Użytkownik Romeo
    Auto
    147 1.6 TS

Domyślnie

najlepiej do US zgłosic i do pIh oni lubia ttakie info ze jsak z rachunkiem albo faktura to drozej zaraz klienta naprostuja .... poza tym jak to robisz gdzie jest ciec z TU ktory sprawdza podczas badania co jest czemu on tego nie zlecił ?
    jak glosiles do TU to oni zlecenie powinni dac

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Jin147
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    Alff 147 JTD

Domyślnie

Nikt mi nikogo nie zlecil. Wszystko mam sam sprawdzic i naprawic, fakturki do urzędu i czekac na zwrot kasy. (takie dostalem info w urzędzie)