Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Prośba o opinię przed zakupem

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa 166 3.0 V6

Domyślnie Prośba o opinię przed zakupem

Witam wszystkich forumowiczów, proszę o opinię na temat Alfy 156 z silnikiem 2.0 JTS. Link do auta zamieszczam poniżej:

http://allegro.pl/alfa-romeo-156-2-0...153275066.html

Miałem okazje pojeździć 156 z tym silnikiem i jestem pod wrażeniem. Nie jest to wyścigówka ale na polskie dziurodrogi w zupełności wystarczy.

Jeśli ktoś zna lub miał wcześniej styczność z firmą sprzedającą auto proszę o opinie lub kilka słów info.
    Pozdrawiam

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

Zapytaj o to w odpowiednim dziale pt, PORADY PRZY ZAKUPIE lub na regionalnym wtedy moze ktos ma ta alfa pod nosem i pojedzie sprawdzic

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

sprzedający alfateam - znany i raczej pozytywne opinie ma
    tak samo jak ich sklep autosklep24

na forum jest chyba kolega DamianS z tegoż sklepu jak się nie mylę

http://www.forum.alfaholicy.org/uzytkownik/19542.html
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 01-03-2012 o 10:15

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Pedro
    Mieszka w
    WL?ocL?awek, Poland
    Auto
    CharlesNapOB

Domyślnie

Kolorek miodzio a jak przebieg oryginal to miod malina

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

zgadza sie kolorek super , a kolega ma zamiar kupić z tym przetartym błotnikiem czy z naprawionym za 13?

Użytkownik Romeo Avatar DamianS
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Lancia Thesis Centenario, Lancia Phedra Platino

Domyślnie

Serwis Elteam/Alfteam i Autosklep24 to zupełnie niezależne firmy. Znamy się i współpracujemy ale nie jesteśmy w żaden sposób powiązani. Dziś nawet stałem koło tego auta.
    Niestety nie widziałem tego postu wcześniej więc nie interesowałem się autem.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa 166 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Damian156JTD Zobacz post
    zgadza sie kolorek super , a kolega ma zamiar kupić z tym przetartym błotnikiem czy z naprawionym za 13?
    Myślałem o kupnie przed naprawą. Nie znam ludzi, którzy będą lub mieliby naprawić ten błotnik, natomiast "u siebie" mam jeden lub dwa warsztaty w których nie robią fuszerki i do których wstawiłbym to autko bez wahania. Choć z drugiej strony przyznam, że nadal się nad tym zastanawiam.

Samo auto istotnie wygląda nieźle. Widziałem już kilka z niby nietkniętymi wnętrzami ale na żywo wyglądały wręcz opłakanie.
    Miałem auta z dużym przebiegiem ale nie były tak zniszczone jak te z "autentycznymi" przebiegami od 150 do 250 tkm.....

Kolego Pedro, widzę, że poruszasz sie JTS'em - jak sprawuje się twoja Alfa? Miałeś z nią jakieś problemy [pytam pod kątem silnika] ?
    Ostatnio edytowane przez Mikenadir ; 01-03-2012 o 21:10

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał DamianS Zobacz post
    Serwis Elteam/Alfteam i Autosklep24 to zupełnie niezależne firmy. Znamy się i współpracujemy ale nie jesteśmy w żaden sposób powiązani. Dziś nawet stałem koło tego auta.
    Niestety nie widziałem tego postu wcześniej więc nie interesowałem się autem.
    a to przepraszam
    widać nie wnikałem w szczegóły a jakoś tak mi się wydawało

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Pedro
    Mieszka w
    WL?ocL?awek, Poland
    Auto
    CharlesNapOB

Domyślnie

Cytat Napisał Mikenadir Zobacz post

Kolego Pedro, widzę, że poruszasz sie JTS'em - jak sprawuje się twoja Alfa? Miałeś z nią jakieś problemy [pytam pod kątem silnika] ?
    No niestety ,poczatek mialem nieciekawy w dniu kupna i po powrocie od kupujacego do domu [200 kilosow] pierdyknal pasek rozrzadu.Generalnie razem z zawieszeniem o ktorym wiedzialem wyszlo mnie to 5 tysia.Szczerze powiem,ze to moja pierwsza Alfa ale nie zamienilbym na nic innego.Ogien pod macha[prawie 170 kucy robi swoje]Spalanie....cest la vie..jest moc-jest spalanie,11 w miescie to standardzik natomiast 6 w trasie to spokojnie[tak bez szalenstwa]Generalnie zadowolony jestem,tymbardziej,ze szef za wache placi ,wiec zyc nie umierac

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa 166 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Pedro Zobacz post
    No niestety ,poczatek mialem nieciekawy w dniu kupna i po powrocie od kupujacego do domu [200 kilosow] pierdyknal pasek rozrzadu.Generalnie razem z zawieszeniem o ktorym wiedzialem wyszlo mnie to 5 tysia.Szczerze powiem,ze to moja pierwsza Alfa ale nie zamienilbym na nic innego.Ogien pod macha[prawie 170 kucy robi swoje]Spalanie....cest la vie..jest moc-jest spalanie,11 w miescie to standardzik natomiast 6 w trasie to spokojnie[tak bez szalenstwa]Generalnie zadowolony jestem,tymbardziej,ze szef za wache placi ,wiec zyc nie umierac
    Hehhehe. Odkąd miałem okazję pojeździć Alfami wybór marki stał się jasny. Czekam tylko na warty uwagi egzemplarz 156 lub 166 i nie wykluczone że znalazłem.
    Chyba zaplanuję wycieczkę do Łodzi w sobotę żeby ocenić autko na żywo.