Strona 6 z 34 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 339

Temat: Felerny model 156 , czy one tak już mają wszystkie ??? AWARYJNOŚĆ !

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Słupsk,Wrzeście
    Auto
    156 2,4 JTD 136KM, AR159 SW 1,9 JTDm 150KM był DRIWTOWÓZ 1,6 GSI

Domyślnie

Już miałem pozostawić wątek bez komentaża ale krew mi sie zagotowała! WKU....IA mnie jak słysze od kogoś o awaryjności alf z którą jest tak że jak komuś zepsuje sie VW dwadzieścia razy to nikt tego nie zapamięta a jak mi raz zepsuje sie ALFA to pamiętają to wszyscy. Nie rozumiem po co ktoś bierze sie za samochód który żekomo sie psuje a potem biadoli i robi z siebie pajaca bo mu ktoś auto sprajem wymalował aon tego nie zauważył.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Litrowy
    Mieszka w
    Wawa, Brodnica,Uć górna
    Auto
    156 3.0 v6 Q-DISTINCTIVE sw 04r LUCI DI BOSCO

Domyślnie

Cytat Napisał TIO_2007 Zobacz post
    Już miałem pozostawić wątek bez komentaża ale krew mi sie zagotowała! WKU....IA mnie jak słysze od kogoś o awaryjności alf z którą jest tak że jak komuś zepsuje sie VW dwadzieścia razy to nikt tego nie zapamięta a jak mi raz zepsuje sie ALFA to pamiętają to wszyscy. Nie rozumiem po co ktoś bierze sie za samochód który żekomo sie psuje a potem biadoli i robi z siebie pajaca bo mu ktoś auto sprajem wymalował aon tego nie zauważył.
    X2 i dziękuję

Użytkownik Romeo Avatar Woland83
    Mieszka w
    Malanów
    Auto
    Alfa Romeo 156 TS 2.0L '99 selespeed 155KM Grigio Chiaro met.

Domyślnie

Polacy to uprzedzony naród, nie wszyscy rzecz jasna. Dużo moich znajomych też się naśmiewało. Po hu... kupiłeś tą Alfę... Cooo pewno się psuje i nie jeździsz tylko stoi... albo widzieli zdjęcie z podniesioną maską i komentarz: "Tylko w takim widoku będziesz ją najczęściej oglądał". I HAHAHAHA! Także wiem o co chodzi. Trzeba się przyzwyczaić bo fanów VW BMW Audi jest od groma, oni nie uznają innych marek i ja sobie odpuściłem tłumaczenie im że Alfa jest mega zajebista jak ktoś się potrafi z nią obchodzić. Oni tylko DEUTSCHLAND THE BEST i nie przegadasz. Nie ma co jeździmy Alfami bo widzimy różnicę, ci co nawet nie próbują tego dostrzec to zwykli ignoranci z ograniczonymi horyzontami. Są wyjątki , tak wiem. Ja nadal kaskę pakuję w moją Alfę, bo ją uwielbiam i nie wyobrażam sobie teraz lepszego auta. Wiadomo każdemu na początku może być ciężko się przyzwyczaić do kosztów napraw albo części, ale to mija i potem jest tylko FUN!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hitman047
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Bella 156 2.0 TS Niebieska piękność :) - kiedyś. Obecnie -> Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 KM

Domyślnie

Ale tak z drugiej strony - gdyby więcej osób dostrzegło to tak jak my, to 3/4 ludzi jeździło by Alfami A tak to Alfa jest czymś rzadko spotykanym na 30 Golfów mijanych na ulicy przypada jedna Alfa I jesteśmy dzięki temu też zajebiści A poza tym, wystarczy spojrzeć do środka przysłowiowego Golfa, w którym jest jak w trumnie a już wiemy jak szare i ponure ma życie taki Golfiarz..

Użytkownik Ogier Avatar Mariano1980
    Mieszka w
    Stąporków, Świętokrzyskie
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9jtd 105, 1999,

Domyślnie

Nawiew nie działa prawidłowo bo należy wymienić silniczki sterujące łopatkami nawiewu, bądź cały element nagrzewnicy. Ja swojej 156 klekot, szukałem długo ale trafiłem i jestem zadowolony więc opłaca się szukać dłużej.

Whitie
    Gość

Domyślnie

ja tam kupiłem 156 z 2003 za 13
    W stanie idealnym
    jest to moje dokładnie 29 auto w życiu
    Włożyłem już 9

Warto było... żona nią jeździ i mi dupy nie zawraca bo się zakochała i mówi na nią moja Bella....
    A wcześniej kupowałem jej te A4, C, TT, DelSol i inne takie.

Żadne auto nie dało mi tyle..... spokoju
    Ostatnio edytowane przez Whitie ; 03-03-2012 o 20:48

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Napisał Woland83 Zobacz post
    Oni tylko DEUTSCHLAND THE BEST i nie przegadasz
    Ta-- biorąc pod uwagę,że najczęściej te szwabskie elementy zamontowane w alfach się psują ,mogliby popaść w deprechę
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Maniak resoraków Avatar hitman047
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Bella 156 2.0 TS Niebieska piękność :) - kiedyś. Obecnie -> Alfa Romeo Stelvio 2.0 280 KM

Domyślnie

Dokładnie Też to ostatnio powtarzam kumplom którzy się nabijali że w bardzo krótkim czasie padła mi przepływka, a tydzień-dwa później sonda (oczywiście wszystko odrazu wymienione na nowe ORI ;] ) . To im mówię - sory, ale oba te badziewia robione są przez szkopów się spierniczyły.. Pewnie celowo, dla Alfy są przewidziane jakieś odrzuty z produkcji, żeby swoim VW konkurencji nie robić

Tiestosclublife
    Gość

Domyślnie

Więc pozwól Kolego że ja skomentuję Twój post.

Tak się składa że do tej pory jezdziłem autkami bardzo mało awaryjnymi i nie wymieniałem na dzień dobry nigdy połowy samochodu.Stwierdzenie iż Alfa jest awaryjna nasunęło się samo przy odnajdowaniu kolejnych usterek.
    Gdy odbierałem Alfę od poprzedniego właściciela emocje dały górę ( w przypadku Alfy zawsze chyba tak jest z tego co się orientuję ),natomiast "pierdoły" typu spray nie są tu najważniejsze,przecież części wyposażenia wnętrza są tanie i jest w czym wybierać.

Wybrałem Alfę z racji iż zawsze o takim autko marzyłem , może nie jest to szczyt tych marzeń , lecz dla mnie w zupełności wystarczy.

Podczas pierwszych dni jazdy tym samochodem wyszło wszystko to ,czego oko nie widzi - zawieszenie , następnie przeguby - nie są to przecież małe pieniądze więc mam prawo denerwować się gdy co tydzień dowiaduję sie o coraz to nowych usterkach , które trzeba usunąć a kwoty naprawy są na chwilę obecną wręcz nie do zniesienia.

TIO_2007 polecałbym więc zjechać nieco z tonu Twej wypowiedzi . z racji iż jest ona mało rzeczowa - przeczytaj ją kilkakrotnie to może zrozumiesz i ogarniesz co miałem na myśli

Pozdrawiam

---------- Post added at 14:56 ---------- Previous post was at 14:52 ----------

Cytat Napisał Woland83 Zobacz post
    Polacy to uprzedzony naród, nie wszyscy rzecz jasna. Dużo moich znajomych też się naśmiewało. Po hu... kupiłeś tą Alfę... Cooo pewno się psuje i nie jeździsz tylko stoi... albo widzieli zdjęcie z podniesioną maską i komentarz: "Tylko w takim widoku będziesz ją najczęściej oglądał". I HAHAHAHA! Także wiem o co chodzi. Trzeba się przyzwyczaić bo fanów VW BMW Audi jest od groma, oni nie uznają innych marek i ja sobie odpuściłem tłumaczenie im że Alfa jest mega zajebista jak ktoś się potrafi z nią obchodzić. Oni tylko DEUTSCHLAND THE BEST i nie przegadasz. Nie ma co jeździmy Alfami bo widzimy różnicę, ci co nawet nie próbują tego dostrzec to zwykli ignoranci z ograniczonymi horyzontami. Są wyjątki , tak wiem. Ja nadal kaskę pakuję w moją Alfę, bo ją uwielbiam i nie wyobrażam sobie teraz lepszego auta. Wiadomo każdemu na początku może być ciężko się przyzwyczaić do kosztów napraw albo części, ale to mija i potem jest tylko FUN!

EXACTLY !

Nigdy nie twierdziłem że inne auta są mniej awaryjne od Alfy , po prostu trafiłem na dość zużyty egzemplarz i teraz muszę przez jakiś czas przygryzć zęby i wydać pieniądze by doprowadzić ją do bardzo dobrego stanu a jest to nie tylko dla mnie bo również dla mojej rodziny dość spory wydatek mając na uwadze koszta poniesione w Mazdę a koszta które ponoszę i ponosić jeszcze będę w przypadku Alfy.Początek jak napisałeś jest trudny - zaiste , potem jednak autko zrekompensuje się swym zachowaniem i pozostanie tylko radość.

Z pozdrowieniami

---------- Post added at 15:00 ---------- Previous post was at 14:56 ----------

Cytat Napisał hitman047 Zobacz post
    Ale tak z drugiej strony - gdyby więcej osób dostrzegło to tak jak my, to 3/4 ludzi jeździło by Alfami A tak to Alfa jest czymś rzadko spotykanym na 30 Golfów mijanych na ulicy przypada jedna Alfa I jesteśmy dzięki temu też zajebiści A poza tym, wystarczy spojrzeć do środka przysłowiowego Golfa, w którym jest jak w trumnie a już wiemy jak szare i ponure ma życie taki Golfiarz..
    I to Kolego hitman047 brałem przede wszystkim pod uwagę decydując się na Alfę , w moim skromnym miasteczku widziałem tylko dwie w morzu VW i BMW , bez obrazy dla tych dwóch marek ,lecz osobiście nigdy nie chciałbym jezdzić tymi autami , stawiasz takowe "cudo techniki" na parkingu , wracasz i nie wiesz który jest twój bo wokół pełno tego jak na szrocie... hahahah

Stąd też.....Alfa....

Kompromis pomiędzy sportową sylwetką coupe, eleganckim sedanem w dobrej cenie i z dobrym wyposażeniem

Pozdrowienia

---------- Post added at 15:04 ---------- Previous post was at 15:00 ----------

Cytat Napisał Mariano1980 Zobacz post
    Nawiew nie działa prawidłowo bo należy wymienić silniczki sterujące łopatkami nawiewu, bądź cały element nagrzewnicy. Ja swojej 156 klekot, szukałem długo ale trafiłem i jestem zadowolony więc opłaca się szukać dłużej.
    Ktoś na Forum doradził by odpiąć akku i odczekać chwilę , następnie podpiąć ponownie i słuchać czy klapka się otwiera/zamyka.Tak zrobiłem , wsiadłem do środka i słychać było pod konsolą środkową jak coś tam się porusza.
    Nawiew teraz działa lecz podobnie jak poprzednio , nie wieje już gorącem ,zimnego nie ma , leci ciepłe powietrze nawet jak ustawię na max.
    Czy więc silniczki/silniczek jest do wymiany czy np. moje kable od radia (Clarion ma ich z tyłu dość sporo) jak to ktoś tu sugerował mogą dociskać tę "klapkę" ,która podobno znajduje się za radiem i stąd problemy?

Pozdrawiam serdecznie

Użytkownik Rowerzysta Avatar adam.st
    Mieszka w
    Kraków, Poland, Poland
    Auto
    AR 159 1.9 JTDm

Domyślnie

Co do nawiewu - możliwe. Nie pozostaje nic innego, jak wyjąć radio i przejechać się, dając min i max ciepła, i obserwując wyniki