Powodzenia.
Powodzenia.
No i zrobilem. Uszczelka puszczala wode 1 cylinder nie pracowal. Planowanie, nowa uszczelka, rozrzad ten sam, zwory dotarte nowe uszczelniacze. Dwa dni mi to zajelo ale teraz pracuje dobrze. Dziwie sie mechanikom ktorzy nie chcieli sie tego podjac, bo nawet ktos kto ma male pojecie o mechanice-tak jak ja, moze to zrobic. Pozdro dla ALfAmaniakow i tych ktorzy nie boja sie wyzwan.
Gratulacje.
Przyłączam sięNapisał J@rek
![]()
Tak z ciekawości zapytam - głowicę planowałeś sam czy poświęciłeś te 70 zł?
Co do mechaników to witamy w klubie ALFAHOLIKÓW - większosć z nich (tych, którzy mają się za super speców) dostaje gęsiej skórki, gdy usłyszy ALFA ROMEO. Kolega chciał niedawno wymienić rozrząd w AR 156 - zadzwonił do mechanika i pyta się czy by mu rozrządu nie wymienił, na co tamten, że tak oczywiście, ale gdy się dowiedział, że chodzi o AR - zrezygnował(( .
Niestety czasy są dziś takie, że mechanika trzeba prosić żeby raczył łaskawie zajrzeć pod maskę a jak zobaczy, że chodzi o AR to jest jeszcze gorzej, bo większość z nich to jak to ktoś wcześniej już powiedział na tym forum "kowale od golfów" :|
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Szczerze powiedziawszy to lepszy taki mechanik, który otwarcie woli przyznać się, że pewne rzeczy są mu obce, niż taki który będzie eksperymentować na naszych samochodach. Wyobraź sobie co by było, jakby Twojemu znajomemu zrobił rozrząd "na oko", bez blokad... ;//Napisał as
Glowice splanowalem- 50zl :wink: nalezalo sie jednak. A co do mechanikow to zeby nie mieli takiego ruchu w warsztatach to napewno doksztalcili by sie troche zeby naprawic kazdy silnik. A tak to od razu wiadomo co kto potrafi. Mi wystarczyl manual ktory sciagnalem z tej strony, porady kolegow alfaholikow i 2 dni wolne od pracy.
Zdolny jesteś :mrgreen: A to, że zleciłeś profesjonalne splanowanie głowicy świadczy o tym, że wziąłeś sobie do serca to o czym Ci wcześniej pisaliśmy. Jeszcze raz gratuluję udanej naprawy. Co do mechaników to trzeba przyznać, że są wyjątkowo uczuleni na nasze maleństwa ze stajni AR :|Napisał turek1601
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.