Witam dzisiaj niestety zauważyłem ognisko korozji na autku w połowie słupka A gdzieś 2x2cm. Nie dowierzam w 15 letniej 155 nie było N I C ! a tu lipa... Dodam że auto nigdy nie ruszane i lakier oryginał 100%, a jak to wygląda u Was?
Witam dzisiaj niestety zauważyłem ognisko korozji na autku w połowie słupka A gdzieś 2x2cm. Nie dowierzam w 15 letniej 155 nie było N I C ! a tu lipa... Dodam że auto nigdy nie ruszane i lakier oryginał 100%, a jak to wygląda u Was?
Hmmm, pytanie na ile pewny jesteś tych 100% ? Jaki kolor - metalik czy pastelowy ? Garażowane ? Rocznik ?
U mnie 159 jak w profilu - od nowości garażowana, bezwypadkowo-bezstłuczkowa, czarny metalik - zero niepokojących znamion na skórze Belli![]()
"Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."
"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"
Auto nie garażowane - kolor metallic rok 2007. 155 też nie garażowana... i troszkę starsza...nie chcę oceniać, może tylko trafiłem na wyjątek od reguły
Pokaż tą korozje, aż mi się wierzyć nie chce.
Jesteś pewny na 100%, że nie robiona?
Istnieje też jakieś prawdopodobieństwo, że ktoś w przeszłości zadziałał jakimś środkiem chemicznym, bo bardzo wątpię w korozję nieruszanej 159.
Nie robiona, pojadę z tym do ASO (gwarancja na perforacje jeszcze jest) wszystkie przeglądy na bieżąco, zobaczymy co powiedzą na to badziewie
Ostatnio edytowane przez michal-ar1 ; 18-03-2012 o 17:28
Może szyba przednia była wymieniana i został uszkodzony lakier pod uszczelką przy wycinaniu starej. Z czasem wylazło to coś na światło dzienne