Właśnie padł mi przerywacz kierunkowskazów, gdy włączam kierunki lub awaryjne to palą się stale - nie przerywają. Mam pytanie gdzie jest ten przerywacz bo nie mogę go zlokalizować, przypuszczam, że gdzieś przy bezpiecznikach
Właśnie padł mi przerywacz kierunkowskazów, gdy włączam kierunki lub awaryjne to palą się stale - nie przerywają. Mam pytanie gdzie jest ten przerywacz bo nie mogę go zlokalizować, przypuszczam, że gdzieś przy bezpiecznikach
Pod kierownicą. Musisz zdjąć osłonę kolumny kierownicy i pod spodem go znajdziesz.
Orginalny zdaje się był niebieski
W niektórych przypadkach trzeba ściągnąć kierownice by go wyciągnąć, zazwyczaj pomaga przelutowanie przekaźnika.
Dziękuję Koledzy, znalazłem go, faktycznie jest niebieski, zero problemów z wyjęciem. Narazie go rozebrałem popsikałem kontaktem, przedmuchałem i działa, zobaczymy jak długo
tydzień, góra dwajuż to przerabiałem i skończyło się na jeździe bez przez pół dnia
Witam, Mam spory problem. Rozebrałem całą kolumnę jak w instrukcji ale pod spodem ani na wierzchu nie widzę żadnego przerywacza/przekaźnika. Mam alfę 156 po FL w środku. 2002 rok. Proszę o szybką podpowiedź bo nie mogę jeździć bez kierunków. Ciężko jest) Liczę na pomoc.
pozdrawiam
Janusz ;]