Witam. Chce założyć lpg do mojej Laluni 2.0ts (alfa 166). Jakiej firmy najlepiej szukać?? Napewno instalacja sekwęcyina wchodzi w gre.Może znacie jakiś solidny warsztat w Bielsku-Białej?? pozdrawiam i z góry dziękuje.
Witam. Chce założyć lpg do mojej Laluni 2.0ts (alfa 166). Jakiej firmy najlepiej szukać?? Napewno instalacja sekwęcyina wchodzi w gre.Może znacie jakiś solidny warsztat w Bielsku-Białej?? pozdrawiam i z góry dziękuje.
Lepsze pytanie nie jest jaki gaz tylko gdzie zakładany. Wg mnie 80% sukcesu przy gazie to dobry fachowiec, a bebechy jakie dasz są mniej wiecej porównywalne w podobnej półce cenowej. No i nie napisałeś ile chcesz wydac.
Alfa Romeo:Giulia 2.0 '18- w budowie/159 2.0 '10 - na sprzedaż /156 2.0TS '97 -moja pierwsza -zgniła/156 2.0 JTS - trzymam na klasyka
Pozostałe: Uaz 469 2,6i(Isuzu) - w błoto / Isuzu Trooper 3,5 V6 - w błoto / Volvo XC90 2.4D - nudziarz / Honda CB750 '91/ Fiat 126p '96
Powiem tak władowałem teraz w alficzkę prawie 7 tysi, silnik był patentowany na każdy możliwy sposób wiec skończyło sie na zakupie innego z przebiegiem 80 tk., zawieszenie i różne tam. Poczytałem już na forum różne tematy i wiem ze ważne gdzie!! powiem tak chce założyć pożadna instalacje która nie sprawi mi problemu. Myślę że cena nie gra roli(w granicach rozsadku) Temu właśnie szukam kogoś co mnie nakieruje na jakiegoś fachowca.
z BB masz blisko do Tych -> gazmobil.auto.pl.
Na różnych forunach poświęconych elpidzi są polecani.
Zadzwoń, pogadaj etc.
Alfa Romeo 156 SW GTA Q2 (10.2010 - 12.2016)
Alfa Romeo 156 2.5 V6 (01.2009 - 12.2010)
Kiedyś widziałem instalacje założoną przez warsztat w Jankowicach koło Pszczyny... była porządnie zamontowana auto ładnie jeździło (ford puma)... Tylko nie wiem czy warsztat jeszcze istnieje ale z racji że Jankowice da się kamieniem przerzucić możesz się tam przejechać...
Kiedyś gazowałem taka alfinę wrzuciłem takie graty:
-stag 300 isa2
-reduktor AC R01+zawór waldemara (z zestawu)
-hana 2000 zielone (do osobnego montażu)
-przewody faro
po wyregulowaniu zużycie LPG na poziomie 12,5-13,5 miasto
Nie polecam... cwaniaczki... lubią marudzić a jak nie potrafią to słyszymy "ten typ tak ma...", "tak jest dobrze..." (a nie jest), lub "tak musi zostać...."
Ostatnio edytowane przez Winiar00 ; 23-03-2012 o 17:50
montował ktoś staga 200 do 2.0 TS ?
Stag 200 będzie dobrze pracował. Ale lepszy będzie 4 lub 300... a różnica cenowa niewielka. I w stagu 200 kiedys był problem z wtryskami poniżej 3OHM mogły uszkodzic sterownik, ale AC już chyba to rozwiązało, bo na stronie producenta już o tym nie informują.
U mnie siedzi sterownik STAG 4 Plus, reduktor AC R-01 oraz pojedyncze wtryskiwacze Hana 2000. Jedyny warsztat, który mogę polecić to GZW (Zbrosławice), ale terminy mają niezłe i jednak kawałek z Bielska.
a ja zamówiłem LPG TECH 214 dużo się naczytałem na temat elektroniki i o wiele lepiej się rozwijający i mający dużo lepiej dopracowane korekty które w dużej mierze również korzystają z temperatury reduktora. A cena 500 zł w krakowie. Narazie wsadzę listwe OMVL reg fast i reduktor shark 1500 lepiej trzyma termike niż silver a conowo jest ok. Dam znać jak poskładam do kupy jak się to zachowuje.