Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy 123456789
Pokaż wyniki od 81 do 88 z 88

Temat: Prośba o sprawdzenie parametrów

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

tak sadzac z tego co mialem to tak ze 30 % szybciej sie grzeje z EGR-em odslepionym, szybko tego nie wymienie bo nie ma warunków na dworzu do tego

Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

W zalaczniku logi z regenerowanym wtryskiwaczem, spalanie w trasie 5,5 trasa Wałcz - Gdańsk, spalanie w Gdańsku roznie sie wacha zalezy jaka trasa ale jest ot 8-9.3 litra, komp raczej pokazuje prawidlowe spalanie

Na swiete blizej sie przyjze wtryskom bo mam jeden jeszcze inny i bym moze bede wymieniac i sprawdzac kazdy z wtryskow z osobna

Wszystkie logi na EGR otwartym - bez blaszki zaslepiajacej

Sprawdze niedlugo na EGR zamknietym

Na logu na koncu widac dawke na rozgrzanym ktora wacha sie kolo 5

Czyszczenie Liqy Moly 2666 nic nie dalo, filtr paliwa byl wymieniany i co ciekawe czysciutki byl bardzo w srodku - nie wiem ile mial nalatane

Cisnienie gazolu cos kolo 305-310 ? Nie za duze? Jest jakis czujnik czy cokolwiek co tym reguluje ?
    Attached Files Attached Files
    • Typ Pliku: rar 1.rar (13.8 KB, 10 views)

Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

ciagle mnie dziwi to ze podobne dawki albo ktos ma (okolice 5-6) albo ma calkiem inne (3-4 to te "prawidlowe"), czy w CF3 (8V? ) mozna jakos sprawdzic korekty wtryskow? I co z parametrem - czasami wtrysku? czy tam jeszcze idzie z kompa wyłuskac jakies konkretne wyniki? Aha jakie ma byc cisnienie na listwie wtryskowej ? 300 na wolnych ? 270 podczas jazdy ?

Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

Dzisiaj zaslepilem EGR-a, zero roznicy w dawce wtrysku na wolnych obrotach, podczas jazdy ciezko powiedziec bo roznie sie jezdzi i nie da rady tak idealnie jechac 2 razy, rozgrzewa sie w miare ok ale dzis to juz wiosne mamy, jutro podmieniam przeplywke na inna i testuje dalej.

Użytkownik Rowerzysta Avatar milek_22
    Mieszka w
    Witkowice/ k. Oświęcim
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16v 140KM 2002r

Domyślnie

Ciśnienie paliwa masz mieć takie jak zadane !! Korekcji w 8v nie da się sprawdzić niestety. Mocno sobie plusujesz, tym że opisujesz tutaj ma forum swoje poczynania

---------- Post added at 23:04 ---------- Previous post was at 23:02 ----------

wracając do str 8 tematu... Jak wypada teraz ten zregenerowany wtryskiwacz w próbie przelewowej ?? mniej przelewa ??

---------- Post added at 23:05 ---------- Previous post was at 23:04 ----------

też mam niby jeden do regeneracji bo przelewa wyraźnie więcej i na korekcjach pokazuje na nim - 1.5 (spalanie 8-9l/100km w maleńkim mieście bez korków)

Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

no wlasnie nie robilem proby przelewowej po regeneracji wtrysku, a powinienem zapewne, wtrysk regenerowany dal mniejsze spalanie w jezdzie w trasie bo jak kiedys mi nawet i 8 litrow w trasie spalil teraz w trasie to i 5 -6 litrow jest zalezy jaka trasa i jak sie jedzie (ale taki standard na odleglosci 220 km), byc moze w przyszlosci dam wtryski kazdy do sprawdzenia ale ciagle mnie ciekawia te dawki bo widac ze jeszcze nizej z tym mozna zejsc, byc moze jest jeszcze jakis czujnik cos co mi daje takie dawki, u poprzednikow chyba zawsze konczylo sie na wtryskach, a temat jak widac ciekawy

Użytkownik Romeo Avatar peenbe
    Mieszka w
    Glatz
    Auto
    AR 159 1.9 JTD M-Jet 16V 150KM & AR 156 1.9 JTD M-Jet 16V 140KM

Domyślnie

odkad mam Belle zawsze na infocenterze srednie spalanie bylo 5.9...moglem resetowac i po kilkuset km robilo sie 5.9 max (nie mowie tu o zimie bo wiadomo wtedy widnieje 7-8 nie mniej) ,a nie jezdze wolno poza miastem...glownie miasto bez korkow ,miescina...tras nie robie wcale prawie...ale zaraz przed rozpoczeciem zimy zaczalem na kazdy tankowany bak (srednio bak na miesiac) wlewac http://motokosmetyka.pl/oleje_smary_...y_silnika.html trwa to do dzisiaj a kilka bakow juz wyjezdzilem i teraz resetuje kompa ,jezdze kilkaset km i srednio spalanie robi sie 5.5 max ,nie wiem czy to dzieki temu srodkowi ,ale tak wlasnie jest...
    Ostatnio edytowane przez peenbe ; 25-03-2012 o 17:17

Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTD

Domyślnie

peenbe nie wiem czy dawales kiedys swoje logi ale pamietam ze chyba tak, i u mnie widac ze dawka jest nie tak w sumie wyjezdzilem tylko jeden bal liqy moly 2666 byc moze za malo to bylo koszt drogi 50 zyla ale to jest raczej jakas plukanka profesjonalna