ja miałem wymieniany presostat razem z całymi przewodami od klimy...dźwięk "wiertarki" nadal jest...dzisiaj byłem w jakimś serwisie klimatyzacji i gość powiedział, że nic nie słyszy, faktycznie ja też nic nie słyszałem. Pomyślałem cud samo się naprawiłowyjeżdżam z serwisu zadowolony ujechałem 500m i co słyszę? WIERTARKĘ !!! to się nazywa złośliwość rzeczy martwych...chyba klima po prostu nie chce być naprawiona i się ukryła ze swoją usterką po czym zaatakowała ze zdwojoną siłą
no nic szukam przyczyn dalej.
nie bezsens, tylko twoja niewiedza
już w 156 z silnikami jtd takie coś jest , wystarczy że mocno (gwałtownie) przyspieszasz i ECU wyłącza klimatyzację na kilka sekund ,
to nic nadzwyczajnego i wiele aut tak ma
nie ma znaczenia dla ECU czy wyprzedzasz czy co robisz, ważne że wciskasz mocno pedał gazu
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Teraz widze ze jest wątek o brzczeniu jakie mnie juz latem i jesienia wkurzalo.
Gdy nastala zima to przestało.
A teraz pojawiłi sie znowu , nawet nasilone.
Wyczailam ze gdy w czasie brzeczenia wyłaczam klime to ustaje = cos od klimy ( bo bałam sie ze to turbina )
Podjechałamw srode do serwisu , zrosbiłam jazde z mechanikiem , no i on mowił ze to albo za malo czynnika , albo oleju albo jakies napinacze.
Zostawiłam im belle , odbieram po naprawie i pytałam czy zrobione , oni że tak , i że poprawili jakieś mocowanie , coś dokrecili.
Nie ujechałam daleko w tu znowu brzeczy , sie wkurzyłam , zadzowniłam do nich i mam wrocic na poprawkę.
Moze im wydrukuję ten wątek niech sobie poczytają?
Witam. Też to brzęczenie miałem w lato. Teraz po zimie nic nie słychać nawet byłem na pozimowym przeglądzie klimy czyli spr szczelności i wszystko oki. Zobaczymy co się będzie dalej działo bo samo napewno się nie naprawiło))))))
Anka prawdopodobnie masz za mało czynnika w układzie lub co gorsza jest jakaś nieszczelność. Poproś w serwisie żeby dodali taki płyn do czynnika który przy użyciu UV łatwo wyłapać na nieszczelnościach. U mnie rok temu okazało się, że są nieszczelności na przewodach klimy i samo dobijanie czynnika nie pomagało (bo ciągle uciekał).
Born to be wild.
Głośno klima pracuje tylko jak ma mało oleju lub jak ma za wysokie ciśnienie gdyż czynnik nie jest wychładzany prawidłowo. Jak jest chłodno to działa, a jak ciepło już nie. A wystarczy wyczyścić skraplacz klimatyzacji i po sprawie. Mało ludzi wie że skraplacz klimy jest przed chłodnicą i go nie czyści a to należy robić przynajmniej raz do roku, gdyż te wszystkie robale ją zapychają i efektywność spada, a nawet zaczyna grzać....