Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Problem z regulacją nawiewu(pokręteł) po wymianie żarówek

CzapaTbg
    Gość

Domyślnie Problem z regulacją nawiewu(pokręteł) po wymianie żarówek

Witam rozebrałem ten cały panel przedni i wyciągnełem sterowanie od nawiewu klimy itd
    bo wymianiłem żarówki rozebrałem to dziadostwo po złożeniu takie cyrki że masakra
    niemoge włączyć nawiewu na wprost siebie bo włącza mi się klima i ogrzewanie tylniej szyby niemoge ustawić nawiewu na zero wogóle wariują te pokrętła co mam zrobić?pomocy !

---------- Post added 28-03-2012 at 06:19 ---------- Previous post was 27-03-2012 at 23:22 ----------

Jak zresetować panel od nawiewu Panowie ?
    Ogólnie to wznawiam temat

Użytkownik Romeo Avatar bonzaj
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    alfa romeo 156 sw 105 KM 2000

Domyślnie

Rozbierz jeszcze raz i dobrze poskładaj

CzapaTbg
    Gość

Domyślnie

Taką odpowiedź moge usłyszeć od pierwszego lepszego spotkanego przechodnia

Co myślicie co może być winą kurcze wszystkie pokrętła są ustawione prawidłowo

I jak uważacie czy restart panelu pomoże ?

Użytkownik Romeo Avatar Krusz
    Mieszka w
    Warszawa / Lancaster UK
    Auto
    156 1.8TS '02

Domyślnie

Przedewszystkim który rocznik i jaki panel? są rózne, klimatronic, manualna klima. Poliftowa, przedliftowa. Określ się.

A i rada Bonzaja jest jak najbardziej na miejscu - widać, że coś źle poskładałeś/połaczyłeś skoro pokrętła robią zupełnie inne rzeczy niż powinny.

CzapaTbg
    Gość

Domyślnie

Nie uważam że uwaga Bonzaja jest zła Tylko rozkręcić i spowrotem dobrze poskładać to sobie można w golfie II.Jestem amatorem prosze o jakieś porady Klima jest manualna kurcze... jeszcze spróbuje zresetować może to coś da...Co myślicie?

tam jest dziwny układ wśrodku nie ma jakiegoś łączenia...tylko pokrętła sie zakłada jest blokada zeby pokrętła się nie kręciły 360 stopni i to wszystko
    Ostatnio edytowane przez CzapaTbg ; 28-03-2012 o 07:34

jacek1968
    Gość

Domyślnie

Witam
    Odlacz akumulator , ustaw pokretla w skrajne lewe polozenia , podlacz akumulator , przekrec kluczyk w stacyjce ( nie odpalaj silnika ) i przez jakies 2 minuty niczego nie dotykaj , zadnych pokretel !!!!! , wszystko powinno wrocic do normy

CzapaTbg
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał jacek1968 Zobacz post
    Witam
    Odlacz akumulator , ustaw pokretla w skrajne lewe polozenia , podlacz akumulator , przekrec kluczyk w stacyjce ( nie odpalaj silnika ) i przez jakies 2 minuty niczego nie dotykaj , zadnych pokretel !!!!! , wszystko powinno wrocic do normy

Dzięki misiu Będe działał po pracy
    Jak nie zadziała to wznowie temat

---------- Post added at 09:48 ---------- Previous post was at 09:30 ----------

A środkowe pokrętło nie powinno być na pozycji 1 ?

CzapaTbg
    Gość

Domyślnie

A środkowe pokrętło nie powinno być na pozycji 1 ? wznawiam pytanie

jacek1968
    Gość

Red face

Mozesz je zostawic na pozycji 1 , wentylator i tak wlaczy sie dopiero po tym jak ustawia sie wszystkie klapki i inne ustrojstwa

CzapaTbg
    Gość

Domyślnie

Wznawiam temat Moi Drodzy.Restart nic nie poskutkował.Zauważyłem też że pokrętło od temperatury wogóle nie reaguje cały czas leci ciepłe powietrze.Druga sprawa nawiew idzie tylko na nogi i podszybie,trzecie jak ustawiam nawiew na wprost kierowcy i pasażera to załancza się klimatyzacja i podgrzewanie szyb.
    Co ja tam kurde mogłem źle poskładać doradźcie?może coś uszkodziłem ? sam niewiem

Pozdrawiam Paweł