A skąd wiesz że się wypalił do końca i wogóle do jakiego stanu się wypala to znaczy podpiąłeś FES-a i masz jakiś odczyt???
A skąd wiesz że się wypalił do końca i wogóle do jakiego stanu się wypala to znaczy podpiąłeś FES-a i masz jakiś odczyt???
Tak, podpinałem się do FES. Po wypaleniu miał 20% zapchania.
"For me the most important thing in a car is fun. It has to make you happy" Jeremy Clarkson
U mnie objawy są podobne czyli większe chwilowe zużycie paliwa (25-35, a nawet 40 l/100km), po zdjęciu nogi z gazu - raptownie spada na 0 (totalne 0). Kiedy wrzucę na luz, wskazówka doładowania jest około pierwszej kreski (bez nogi na gazie). Także doskonale widać kiedy jest wypalanie.
Dziękuje Panowie za info, myślę nad tą diodą oznajmującą wypalanie, ale zobaczymy
pozdrawiam
Witam ponownie...
Niestety pomimo wykonania procesu wypalania DPF'u, dwóch tras (Warszawa-Łódź ; Warszawa-Sopot), problem "Have Engine Checked" dalej co jakiś czas się pojawia...
Mniej więcej co dwa dni. Czasami jest to jedynie kontrolka, a innym razem objawy takie jak opisałem w pierwszym poście - odcięta turbina, silnik wkręca się tylko do 3-4 tys. obrotów, pomaga wtedy "przegazowanie" oraz wyłączenie i włączenie auta.
Co może być przyczyną ? Czy to EGR?
Dzięki z góry za porady !![]()