Ja zimą jeżdżę na 225/45/17 nie ma tragedii, natomiast na lato 235/40/18 i tu już trzeba uważaćna opony typu "pączki" przyjdzie czas na starość
![]()
Ja zimą jeżdżę na 225/45/17 nie ma tragedii, natomiast na lato 235/40/18 i tu już trzeba uważaćna opony typu "pączki" przyjdzie czas na starość
![]()
Podstawa to dobry amortyzator ktory dobrze tlumi nierownosci sam mam 225/45/17 i jest normalnie jezdzi sie bez problemu a dziury omijam odkad mam prawko ,zreszta felga mniejsza niz 17 do 166 to nie bardzo .Auto musi jakos wygladac chyba ze zima to zrozumiale 16 mozna wrzucic
Giulia Quadrifoglio 2.9 V6 Bi Turbo
166 3.0 V6 Q2-Jest 230KM 265NM B6+Eibach.Decat manifolds+Equal length pipes+ Ragazzon.
155 2.0 16v -Jest.CSC Marmitte,B4,Byla
164 3.0 V6 12v- Byla
155 1.7 TS- Byla
159 1.75 TBI Ti - 261KM 435Nm-Byla
Lancia Kappa 2.4 TDS-Byla
https://www.flickr.com/photos/188123998@N07/albums
na lato i zimę mam 225/45/r17 i powiem że w mniejszych rozmiarach chyba nie wyglądałaby tak zacnie, fakt na zimowej Dunlop Winter 3D najechałem jedną oponą na zdrową dziurę i pojawił się bombel na boku i felga także się ugięła, na letniej do tej pory żadnego bąbla (jakaś Sunew, niby ok ale źle traktowana przez poprzedniego właściciel), teraz zakupiłem vrederstein ultrac sassanta 225/45R17 94 Y XL to zobaczymy jak się zachowują![]()
Alfa Romeo - "bez serca bylibyśmy jedynie maszynami"
A no normalne ze komfort lekko spadaTrzeba sie zawsze pilnowac i omijac studzienki i braki w jezdniach a tego u nas nie brakuje
Ja w zime smigam na org. 16 215 a na lato kierowalem sie bardziej sercem niz rozumem i mam Org 235/40/18 z poliftowej 166
Cieszy oko i ogladaja sie wiec to jest fajne uczucie
![]()
"Osoby które potrzebują czterech kółek i przymocowanego do nich fotela kupują sobie BMW albo Vectrę, ale Ci którzy są świadomi, Ci którym zależy, Ci którzy chcą by układ kierowniczy mówił, a silnik zanosił się rykiem - Ci kupują Alfy" - J. Clarkson
na 17tke najwygodniej jest na 205/50, nie nosi i dziury mozna spokojnie pokonywać
Nie wszystkie dziury jest się w stanie zauważyć, ominiesz trzy, a w czwartą się wpier..... i już nie jedna kur... poleciała jak nie udało mi się jakiejś ominąć.
Uważam, że na 17" lepiej wygląda ale to nie jest rozmiar na nasze "piękne polskie drogi", cierpi zawieszenie na niskim profilu.
Dlatego ja wybrałem 16" plus opona Fulda SportControl 205/55 i jest ok, pomimo tego i tak wybieram drogę jak się da aby nie niszczyć zawiechy na tym torze przeszkód.
"Osoby które potrzebują czterech kółek i przymocowanego do nich fotela kupują sobie BMW albo Vectrę, ale Ci którzy są świadomi, Ci którym zależy, Ci którzy chcą by układ kierowniczy mówił, a silnik zanosił się rykiem - Ci kupują Alfy" - J. Clarkson
A mi się 18 marzą... Fakt,że na 16 - tce jak sie czlowiek czasami zagapi i zaliczy jakąś standardową polską dziurkie to aż ciary po plecach przechodzą ... Chyba że 18 na weekendowy lans a 16 w trase... hmm
Ja używam 215/45R17 letnie i 185/65R15 zimówki - osobiście wolę te letnie bo przyjemność z jazdy większa. Przy zimówkach trochę zmienia się nastawienie bo tak bardzo nie zwracam uwagi na dziury. Na letnich więcej ich omijam więc tak nie odczuwam. Każdy ma wolny wybór ale ja preferuję przyjemność z jazdy wyżej niż komfort![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Uwazam że na naszych "drogach" 16-ki to optimal plus dobry kapeć,u mnie konkretnie dunlop sp sport maxx.No chyba że ktoś ma ewentualnie na nowe felgi,zawias itd.Wszystko kwestia gustu i zasobności portfela.Wiadomo 166 na 17-18 pięknie wygląda,jest wręcz do takich felii stworzona ale nasze "drogi" już nie. Mam 215/55/16 i mimo to robie po kielcach totalny slalom a na przejazdach 2 km/h.Pozdro