Dlaczego?? Wymeinione mam tarcze i klocki, a hamuje dopiero jak wcisne gleboko pedal?? Na gorze jest luz, dochodzi do pewnego mementu gdzie jest twardszy hamulec i wtedy hamuje. Tak ma byc?? Jesli nie to co zrobic?
Dlaczego?? Wymeinione mam tarcze i klocki, a hamuje dopiero jak wcisne gleboko pedal?? Na gorze jest luz, dochodzi do pewnego mementu gdzie jest twardszy hamulec i wtedy hamuje. Tak ma byc?? Jesli nie to co zrobic?
Może Ci źle odpowietrzyli układ...
wydaje mi sie ze gdyby byl zapowietrzony to czasem by bylo ok czyli czuly na dotyk a czasem by poprostu robil sie twardy i trzeba by bylo uzyc bardzo duzo sily aby zachamowac... przynajmniej ja tak mam :|
Było AR 145 Boxer 1,6---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +
No ale mi lapie tylko na dole. I jak juz dojdzie do tego poziomu co lapie to wcale nie trzeba go duzo wciskac bo nie schodzi latwo
Jeżeli układ jest zapowietrzony, to hamulec nie daje oporu i łapie na ogół słabo i nisko - zależnie od ilości powietrza w układzie. Łatwo to sprawdzić naciskając szybko kilkakrotnie na pedał, tak żeby dobrze sprężyć powietrze - jeżeli pedał hamulca podnosi się i hamulec zaczyna działać prawidłowo to znaczy, że układ jest zapowietrzony. Oczywiście po krótkim czasie powietrze znów się rozpręży skutecznie uniemożliwi sprawne działanie hamulca.
I mechanicy mi odpowietrza to?![]()
A jak dawno wymieniłeś tarcze i klocki, ile przejechałeś na nich.
hmm miesiac temu i przejechalem jakis tysiac
jeśli hamulec jest zapowietrzony to powinien rosnąć po kilkakrotnym wciśnięciu,
jeśli były wymieniane klocki i tarcze, a przy tłoczkach nie było nic grzebane tylko zostały wciśnięte, żeby nowe klocki się zmieściły, to raczej nie miało się jak zapowietrzyć,
a przed założeniem nowe tarcze zostały odtłuszczone??
Życie z pasją!
145 1.9 TD
147 1.9 JTD 16V
Lancia Delta III 1.6 JTDM
Nie wiem...Napisał Brzoza
Jak ma rosnac?? Wiadome ze jak go napompuje i puszce to wyskoczy do gory czy jest napowietrzony czy niejeśli hamulec jest zapowietrzony to powinien rosnąć po kilkakrotnym wciśnięciu,![]()