Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Temat: Brak mocy powyżej 5000 obr/min

bilard
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał acer11 Zobacz post
    bilard:
    Jesteście wielcy! Nie poznałem swojej niuni po odłączeniu przeplywki - masakryczne przyspieszenie !!!! Teraz zanim udam sie do mechanika to skieruje sie do WAS w celu ustalenia diagnozy.( najciekawsze ze podobno sprawdzał i czyscil przeplywomierz po czym stwierdził ze jest ok,jak sie okazało wogole go nawet nie wykrecił) Jeszcze raz dziękuje za porady i gorąco pozdrawiam wszystkich alfoholikňw))

no i widzisz, jak wcześniej napisałem, w dobrym miejscu zapytać to i odpowiedzi szybciej otrzymasz.
    Co do przepływki, także trafiłem. ;-) Pozdrawiam. "nowego" ;-)))
    Chyle czapki z głów Jutro pędze do hurtowni zamawiać nòwke ,już sie nie moge doczekać ! Dam znać jak po wymianie)))

Użytkownik Romeo Avatar yoozef
    Mieszka w
    Warszawa / Płock
    Auto
    była: Alfa Romeo 166 v6 3.0 Super '98

Domyślnie

@bilard: tylko tak jak koledzy piszą, przepływki do AR 166 (czujka + obudowa) są w chorych cenach, sporo taniej można kupić samą wkładkę Boscha i wsadzić do starej obudowy.

Jeśli chodzi o błąd to podobno czasami wyskakuje marchewa na szafie jak przepływka się totalnie posypie, ale u mnie też było tak że wszystko niby dobrze, żadnych błędów, a po wymianie przepływki jakbym dostał nowy silnik .

bilard
    Gość

Domyślnie

[QUOTE=yoozef;842790]@bilard: tylko tak jak koledzy piszą, przepływki do AR 166 (czujka + obudowa) są w chorych cenach, sporo taniej można kupić samą wkładkę Boscha i wsadzić do starej obudowy.

Jeśli chodzi o błąd to podobno czasami wyskakuje marchewa na szafie jak przepływka się totalnie posypie, ale u mnie też było tak że wszystko niby dobrze, żadnych błędów, a po wymianie przepływki jakbym dostał nowy silnik .[/QUOT

Koles w hurtowni krzyknął mi 730zl natomiast zamiennik 180. O samą wkładkę nie pytałem ,zrobię to jutro z rana . A co sądzicie o tych zamiennikach??? Sprzedawca zarzekal sie ze będę zadowolony

ZBANOWANY Maniak resoraków
    Mieszka w
    Polska, Mazowieckie
    Auto
    166 V6 3.0

Domyślnie

Umów sie na możliwosc zwrotu jak bedziesz niezadowolony , osobiscie wolałbym nowy oryginał Boscha na przykład z Astry 1.7D za 250zł

Użytkownik Znawca Avatar kubicze
    Mieszka w
    Wrocław, Poland
    Auto
    AR Spider 3.0 V6 98 rok Hardtop

Domyślnie

ja też
    Była AR 166 3.0 V6 24V, 156 GTA, 164 3.0 V6 12V
    Jest Spider 3.0 V6

bilard
    Gość

Domyślnie

Zakupilem zamiennik za 180 i ogień )) Pytałem o oryginał od opla ale krzyczeli sobie 400 zł ( tylko komplet)
    Moze nie jest to aż tak drogo ale wlozylem w tym miesiącu w swoją niunie 5000 tak więc muszę trochę odsapnac
    Od maja szaleje dalej czyli malowanie całej + chromowanie 17' Dziękuje za rady ,bardzo mi pomogły .pozdr.

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Alfa 159

Domyślnie

Z mojego doświadczenia zamienniki nie osiągają max. parametrów lub tez padają po krótkim czasie, tylko bosch niestety. Warto poszukać tak jak kolega napisał samej wkładki czy też całego przepływomierza dedykowanego do innego samochodu i przełożyć wkładkę. Od opla pól roku temu kupiłem za 240zł i śmiga do dziś bezproblemowo.

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Z mojego doświadczenia zamienniki nie osiągają max. parametrów
    Sprawdzam raz w tygodniu i jest idealnie jak trzeba

zn
    To rzecz względna. Ja pod wpływem większych zakupów musiałem na czymś zaoszczędzić. Padło na przepływkę bo ją najłatwiej wymienić. Kupiłem nowy zamiennik za 100zł. Na razie przelatał kilka tysięcy km i zobaczymy ile jeszcze. Tak czy siak opłaca mi się prawie trzy kupić...... Każda ma rok gwarancji. A każda usterka i wymiana wydłuża ją o rok. Tak więc nawet w najgorszym wypadku przez parę lat nie wydam tyle co raz na BOSCHA. Aczkolwiek gdyby to był jedyny wydatek to może i bym boscha kupił. TO zależy jak się leży.

bilard
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał marek230482 Zobacz post
    Sprawdzam raz w tygodniu i jest idealnie jak trzeba

To rzecz względna. Ja pod wpływem większych zakupów musiałem na czymś zaoszczędzić. Padło na przepływkę bo ją najłatwiej wymienić. Kupiłem nowy zamiennik za 100zł. Na razie przelatał kilka tysięcy km i zobaczymy ile jeszcze. Tak czy siak opłaca mi się prawie trzy kupić...... Każda ma rok gwarancji. A każda usterka i wymiana wydłuża ją o rok. Tak więc nawet w najgorszym wypadku przez parę lat nie wydam tyle co raz na BOSCHA. Aczkolwiek gdyby to był jedyny wydatek to może i bym boscha kupił. TO zależy jak się leży.
    Pytalem sie w paru hurtowniach o sama wkladka boscha ale niestety w sprzedaży tylko w kompletach
    ,dlatego nie pozostało mi nic innego jak tylko kupić zamiennik.

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Wkładki nie kupisz. Musisz całość. Jest na forum temat o wkładkach i kilkadziesiąt odpowiedników gdzie się takie znajdują (opel, fiat itd) znajdujesz na allegro i kupujesz. Tak jak pisali. Za 250 można kupić. Ja tak jak wspomniałem kupiłem zamiennik za 100zł (też na allegro bo w sklepie to dużo więcej) i na razie lata bardzo dobrze. Wybór należy do Ciebie. Ale tak czy siak nie daj się oskubać w sklepie. Kupuj w necie.