No to teraz nie wiem co mam juz zrobicSpróbuje zalac tego shella i zobacze. Ale czemu na zimnym np ? Jest ok ? Dopiero jak sie zagrzeje itp ?
No to teraz nie wiem co mam juz zrobicSpróbuje zalac tego shella i zobacze. Ale czemu na zimnym np ? Jest ok ? Dopiero jak sie zagrzeje itp ?
Na zimnym silniku, sterownik silnika nie koryguje mieszanki po wskazaniu sondy lambda, leje PB wg. odczytu MAF i temp. silnika. Na ciepłym gdy dochodzi korekcja po sondzie, w momencie jak BOV upuszcza sterownik silnika widzi większe wskazanie MAF niż ilość powietrza trafiającego do silnika, więc leje za dużo paliwa względem masy powietrza trafiającego w silnik, na wskazaniu sondy widać to jako za bogata mieszankę no i zaczynają się anomalia dziać. BOV w układasz z przepływką to zawsze problemy, tym większe im szybszy/nowszy sterownik silnika.
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
Ok dzieki. Wiec w takim razie jak np zalaje shella to co sie zmieni ? Ma to jakis wplyw na to ? Juz sam nie wiem co mam robic, ale zalezy mi na tym zeby miec tego blow offa !
---------- Post added at 23:34 ---------- Previous post was at 23:16 ----------
Jeszcze jedno pytanie. Duza roznica w spalaniu jest jak jest zalaozony blow off ?
blow off do 166? troche to chyba nie pasuje no ale cóż, kwestia gustu
Wywal ten szmelc i załóż orginał ja miałem założonego blow-off a i po miesiącu mi turbo padło okazało się że upuszczał zbyt późno ciśnienie tzn. działał z opóźnieniem i do tego upuszczał przy większym ciśnieniu teraz muszę wyłożyć kafla na renowację turbiny
Widzisz marek230482 żebym widział twoje posty wcześniej to bym tego g....a nie zakładał, ale na tym forum jestem od niedawna. Jak to mówią ? Człowiek uczy się na własnych błędach, szkoda tylko że te błędy tyle kasy pochłaniają.
Kazdy ma odmienne zdania, zawsze mozna pogrzebac cos bardziej itp. Ja narazie mam serie bo przez to obroty mi falowały, Ale jak bede mial czas to pogrzebie cos bardziej z tym i zobaczymy.