Witam, potrzebuję na szybko odpowiedzi czy wydech z 146 TS po lifcie z plastikową pokrywą zaworów, będzie pasował do alfy z 98r z tym samym silnikiem? Zaszły tam jakieś zmiany?
Witam, potrzebuję na szybko odpowiedzi czy wydech z 146 TS po lifcie z plastikową pokrywą zaworów, będzie pasował do alfy z 98r z tym samym silnikiem? Zaszły tam jakieś zmiany?
Powinien pasować. W mojej poprzedniej 146 1.4 99' miałem zamontowany od wersji z 98. Ale popytaj najpierw w sklepach bo ja ostatnio kupiłem cały nowy wydech do 2.0 TS (3 tłumiki od katalizatora) za 170 zł i nie dość, że pasował idealnie bez żadnych przeróbek to jeszcze ma dość ładny klang.
Tak, tylko to pewnie był polski wyrób w stylu Polmostrow, a mi nie pasują w tym gabaryty i wygląd końcowego tłumika ( jest owalny i dosyć wystaje w porównaniu do oryginału), więc wolę wyrwać używany oryginał w dobrym stanie a mam okazję za 30 E. Tylko czy będzie pasował ;/
Będzie pasował. Ja mam ten który opisuje Belfer. Dałem sobie rade z jego wyglądem. Chcesz to zerknij na moją belle.
Było: Fiat Uno 1.1 60S, Fiat Punto II 1.2 8v, AR 145 Edizione Sportiva, AR 147 Q2 Ducati Corse, Fiat Stilo Abarth, Alfa Romeo 145 2.0 16v 155KM Quadrifoglio
Jest: Maserati GranTurismo 4.7 S, Seat Leon 5F Cupra, Toyota Yaris IV
A co do gwarancji, to nie wiem czy po przyspawaniu innej końcówki nie stracisz jej.
Belfer, faktycznie ta końcówka nie przystaje.. Tłumik jest spoko, dźwięk też, ale trzeba go było jednak "udoskonalić" chromowaną końcówką.
Puszkę pomalowałem na czarno, już nie rzuca się w oczy-jestem zadowolony.
Było: Fiat Uno 1.1 60S, Fiat Punto II 1.2 8v, AR 145 Edizione Sportiva, AR 147 Q2 Ducati Corse, Fiat Stilo Abarth, Alfa Romeo 145 2.0 16v 155KM Quadrifoglio
Ja mam oryginalną płaską końcówkę (Ti ma ją seryjnie) złapaną tylko w dwóch miejscach. Końcową puszkę też pomalowałem na czarny mat bo srebrna się wyróżniała za bardzo (auto mam czarne). Jak znajdę chwilę to mogę zrobić zdjęcie w razie potrzeby. Tyle, że Ty masz 145 a ja 146. Gwarancji nie tracę bo żadnej ingerencji w ten zespół tłumików nie musiałem robić.
No to tak. Ja obciąłem końcówkę i przyspawałem inną. Mam nadzieję, że nic się złego przez 3 lata nie wydarzy. Tzn wydarzy, będę już miał pewnie inną bellę![]()