Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 68

Temat: prosze o pomoc,oszukany!!!!!!!!!!

Użytkownik Świeżak Avatar tommy288
    Mieszka w
    Worms (Niemcy) i Piotrkow Tryb
    Auto
    alfa romeo 159 TI SW 1.9 jtd 16v mjet....byla AR 147 1.9 16v mjet

Domyślnie

posluchajcie.jesli mam papiery z przegladu to dlaczego mam podejrzewac jakies usterki.poprostu spec ze stacji diagnostycznej robiac pierwszy przeglad(gdzie normalnie auto jest przetrzepane)a on stawia pieczatke to cos jest nie tak.w drugiej kolejnosci jak nic nie wskoram to postawie jemu zarzuty za falszowanie.jak mogl nie wykryc zerowego amortyzatora i lampy od anglika.moj blad ze nie pojechalem na stacjie diagnostyczna ale gdyby to byla ta sama stacjia co byl robiony pierwszy przeglad.jesli ktos moglby dac jeszcze jakies rady to chetnie do niego zadzwonie i pogadam.tylko nie wiem czy mozna tu numery wypisywac a numeru gg zapomnialem.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Szczepan
    Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto
    była: Alfa Romeo 147 jest: BMW 740i

Domyślnie

Dokładnie, powalcz trochę i nie słuchaj tych, którzy mówią, że się nie znasz, że kupiłeś złom itd... - nie musisz się znać... Powodzonka!

Moje maleństwo - kliknij na zdjęcie!

Pomogłem? - kliknij PODZIĘKUJ ZA POST!

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

poltora roku temu tez sie wyjezdzilem za alfa 147 obejrzalem z 10 chyba i lipa.w koncu kupilem megane II 1.9dci.dobre auto ale ciagle w glowie mialem alfe.i teraz gdy juz ja mam to sie w ogole z tego nie ciesze a po to sie zapisalem na to forum.od jutra zaczynam cos w tym temacie dzialac.faktycznie za szybko sie na nia zdecydowalem.jesli ktos byl tam w olkuszy to wie ze pozwalaja sie przejechac po placu a tam dziur nie brakuje.
    jak tam bylem to mieli klienta co tydzien wczesniej kupil od nich alfe z tym motorem co moja i wymieniali mu rozrzad.byli zadowoleni jak dzieci.mlody chlopak z ojcem z myslenic.czarna alfa z felga 17 szprycha. jak cos mozecie poradzic to dajcie nr na maila to moge zadzwonic.tommy288@wp.pl

Użytkownik Romeo Avatar twardy
    Mieszka w
    Bielawa/Wroc
    Auto
    Była 156 20V, chwilowo jakieś Mitsu

Domyślnie

Cytat Napisał tommy288 Zobacz post
    posluchajcie.jesli mam papiery z przegladu to dlaczego mam podejrzewac jakies usterki.poprostu spec ze stacji diagnostycznej robiac pierwszy przeglad(gdzie normalnie auto jest przetrzepane)a on stawia pieczatke to cos jest nie tak.w drugiej kolejnosci jak nic nie wskoram to postawie jemu zarzuty za falszowanie.jak mogl nie wykryc zerowego amortyzatora i lampy od anglika.moj blad ze nie pojechalem na stacjie diagnostyczna ale gdyby to byla ta sama stacjia co byl robiony pierwszy przeglad.jesli ktos moglby dac jeszcze jakies rady to chetnie do niego zadzwonie i pogadam.tylko nie wiem czy mozna tu numery wypisywac a numeru gg zapomnialem.
    Więc możesz ten pojazd oddać i zażądać zwrotu kosztów jakie poniosłeś. Zadzwoń i umów się na zwrot. Jeśli będzie cwaniak - zgłoś na Policję.
    Powodzenia!

Cytat Napisał sbool Zobacz post
    mam wpłaconą zaliczkę i jadę odebrać w środę. Ale mam teraz ciśnienie...
    Zaliczka podlega zwrotowi.

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał twardy Zobacz post
    mam wpłaconą zaliczkę i jadę odebrać w środę. Ale mam teraz ciśnienie...
    mozesz pokazac ta alfe po ktora jedziesz???i biezesz od banasinskiego czy z tej drugiej firmy TKI czy jakos tak???jest jeszcze na allegro???

Użytkownik Świeżak Avatar sbool
    Mieszka w
    Myślenice
    Auto
    Afla Brera 2.4 Q-Tronic

Domyślnie

mozesz pokazac ta alfe po ktora jedziesz???i biezesz od banasinskiego czy z tej drugiej firmy TKI czy jakos tak???jest jeszcze na allegro???
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-9...C23605329.html
    To jest ta.
    Wydaje mi się spoko. Pojechałem z gościem na ścieżkę i nie ma tragedii np. z zawieszeniem. Do roboty chyba termostat, bo coś słabo grzeje, ale tak to chyba okej. Odbieram w środę, bo koleś ma mi jeszcze łączniki stabilizatorów wymienić i opony, bo te założone to szrot. Zgadza się któryś numer do tego gościa z tym od Twojej Alfy?

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Cytat Napisał twardy Zobacz post
    Zasadnicze pytanie tak jak TOMAJ sugeruje...

1. Kupiłeś samochód od komisu? Masz fakturę VAT marża, czy tam umowę...?
    Sądząc po tekście z tłumaczeniami zakładam, że nie. I jeśli masz umowę na jakiegoś Niemca, Holendra, czy Francuza... to teraz możesz sobie max flaszkę kupić i popłakać.

2. Czy samochód był wystawiony na internecie jako bezwypadkowy? Jeśli był, to szybko drukuj wszelkie treści. Po świętach od razu uderzaj do Notariusza jeśli chcesz pojazd zwrócić.
    Ogłoszenie w internecie ofertą handlową, więc pomimo, że upłynie do tego czasu 7 dni - będzie szansa na zwrot. Nie mniej jednak musisz jakoś udowodnić, że kupiłeś od komisu. Co jest na umowie?

Niezależnie od dalszych wydarzeń - SAM JESTEŚ SOBIE WINNY.
    Alfa JTD 16V za 15 tysięcy - w tym zarobek handlarza pewnie z 5 tys jak nie lepiej.... Za 15 tysięcy to sobie mogłeś kupić fajną klubową 2,4 JTD z 1999r, ale tak to już jest jak się na siłę szuka okazji.
    Masz rację

Choć 147 nie było z 2.4

Swoją drogą zastanawia mnie, dlaczego mój polift stoi tyle czasu nie tykany, pomimo dobrej ceny

---------- Post added at 13:59 ---------- Previous post was at 13:52 ----------

Wiesz... zawsze mogą powiedzieć, że lampa była wymieniona po przeglądzie, bo np. ktoś kamieniem rzucił, a amortyzatory... "wpadłem w dużą dziurę i po amortyzatorach".

Tak czy siak, trzymam kciuki za Ciebie, bo wiem, jak to boli. A błędów nie popełnia ten, kto nic nie robi Jeśli umowa z komisem, to będzie dobrze
    Ostatnio edytowane przez Barus91 ; 09-04-2012 o 13:03

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1,9jtd

Domyślnie

Jest faktura jest podstawa do jakichkolwiek działań mam nadzieje że na fakturze jest taka kwota jaką zaplaciłes. Moja rada jutro rano do idz do prawnika niech ci powie jakie są szanse i co masz robic z tym fantem!!!!Gdzies na forum widziałem podobny temat z tym że koleś kupił citroena C2 a na drugi dzień połapał sie że to był angol zadzwonił do kolesia i sie dogadali może są szanse że się z nimi dogadasz !!! Ten temat to przestroga dla wszystkich kupujacych auta na takich oszustów!!!POWODZENIA i daj znać co załatwiłes

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał sbool Zobacz post
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-9...C23605329.html
    To jest ta.
    Wydaje mi się spoko. Pojechałem z gościem na ścieżkę i nie ma tragedii np. z zawieszeniem. Do roboty chyba termostat, bo coś słabo grzeje, ale tak to chyba okej. Odbieram w środę, bo koleś ma mi jeszcze łączniki stabilizatorów wymienić i opony, bo te założone to szrot. Zgadza się któryś numer do tego gościa z tym od Twojej Alfy?
    zaden z tych numerow nie pasuje.takze moze masz wporzadku ta alfe.mam nadzieje ze jutro cos bede wiedzial.bede informowal na bierzaco.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał TOMAJ Zobacz post
    Jest faktura jest podstawa do jakichkolwiek działań mam nadzieje że na fakturze jest taka kwota jaką zaplaciłes. Moja rada jutro rano do idz do prawnika niech ci powie jakie są szanse i co masz robic z tym fantem!!!!Gdzies na forum widziałem podobny temat z tym że koleś kupił citroena C2 a na drugi dzień połapał sie że to był angol zadzwonił do kolesia i sie dogadali może są szanse że się z nimi dogadasz !!! Ten temat to przestroga dla wszystkich kupujacych auta na takich oszustów!!!POWODZENIA i daj znać co załatwiłes
    Bzdura, a nie szansa na działanie. Goście wraz z diagnostą stwierdzą, że oddawali samochód ze sprawnymi amortyzatorami oraz normalną lampą - a czy klient sobie po zakupie tego nie podmienił, żeby zwrócić auto - tego nigdy nie udowodnisz. Jak się chłopy zasadzą, to nie ma opcji na polubowne załatwienie tego. W dodatku jeśli na fakturze jest kwota np. 12 tysięcy - to możesz dochodzić zwrotu tylko takiej kasy, bo na taką masz kwit. NA razie nie wiemy niczego konkretnego, co pozwoliłoby na określenie, jakie kolega ma szanse na zwrot auta. A on sam niczego konkretnego nie napisał. Od kogo faktura, na jaką kwotę, czy są na niej jakieś zapisy o stanie technicznym auta, czy kupował sam, czy z jakimś świadkiem, itp.

---------- Post added at 21:56 ---------- Previous post was at 21:51 ----------

poltora roku temu tez sie wyjezdzilem za alfa 147 obejrzalem z 10 chyba i lipa.w koncu kupilem megane II 1.9dci.dobre auto ale ciagle w glowie mialem alfe.i teraz gdy juz ja mam to sie w ogole z tego nie ciesze a po to sie zapisalem na to forum.od jutra zaczynam cos w tym temacie dzialac.faktycznie za szybko sie na nia zdecydowalem.jesli ktos byl tam w olkuszy to wie ze pozwalaja sie przejechac po placu a tam dziur nie brakuje.
    jak tam bylem to mieli klienta co tydzien wczesniej kupil od nich alfe z tym motorem co moja i wymieniali mu rozrzad.byli zadowoleni jak dzieci.mlody chlopak z ojcem z myslenic.czarna alfa z felga 17 szprycha. jak cos mozecie poradzic to dajcie nr na maila to moge zadzwonic.tommy288@wp.pl
    Stary - jak Ty kupujesz auto robiąc jazdę próbną po placu - to się potem nie dziw, że masz taką "lalkę" pod domem. Miałeś czas, żeby objeżdżać wcześniej 10 Alf 147, a nie miałeś teraz czasu i 200 PLN, żeby JEDNO auto przetrzepać na jakimś przeglądzie przed zakupem?
    Napisz teraz KONKRETNIE odpowiedzi na takie pytania:
    1. Kupowałeś sam, czy z kolegą/ojcem/znajomym? Chodzi o to, czy jest jakiś świadek przebiegu transakcji.
    2. Jaką masz kwotę na fakturze? Taką, jaką zapłaciłeś za samochód, czy niższą?
    3. Czy faktura jest faktycznie od tego komisu, w którym kupowałeś auto?
    4. Czy masz możliwość nagrania rozmowy telefonicznej?
    5. Czy na fakturze jest zapis o defektach auta, albo o tym, że kupujący zapoznał się ze stanem samochodu?
    Jak odpowiesz na te pytania, to Ci powiem, czy masz w ogóle jakiekolwiek szanse na zwrot auta.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów