Dziwna sprawa z tymi płynami. Czytam forum alfaowner i tam w jednym z wątków mamy:
"My '07 manual says GI/E, *but* under the bonnet the label says GI/R. Of course the car had GI/E in and the steering rack self destructed........."
I u mnie to by się potwierdzało (2008 rocznik) - pod maską napisane GI/R, a w zbiorniku płyn niczym nie przypominający zielonego GI/R.
Ktoś inny napisał:
2007 & 2008 159 manuals have GI/E.
2009 onwards 159 manuals have GI/R
Czyli w instrukcji GI/E, w zbiorniku GI/E, a pod maską napisane GI/R - tak jest w moim samochodzie z kwietnia 2008.
"For me the most important thing in a car is fun. It has to make you happy" Jeremy Clarkson
Ryki a ty masz jakis problem ze wspomaganiem u siebie? Pytam bo nie slyszalem zeby ktos z wlascicieli 2.4 mial problem ze zbiorniczkiem i byla koniecznosc wymiany...
Slyszalem ze w 2.4 nie wystepuje koniecznosc zmiany zbiorniczka tzn sa inne niz w 1.9 - czy to mozliwe ?
Z ciekawosci sprawdzilem jaki kolor mam u siebie i jest czerwony. Przymiarzam sie profilaktycznie do jego wymiany (samego plynu) i chyba wymienie tez na czerwony, mimo ze w serwisie mowia by lac zielony.
A co do zbiorniczka to wg mnie sprawa nie dotyczy tej wersji silnikowej ale glowy nie dam ...
Ostatnio edytowane przez szewi ; 12-04-2012 o 15:00
Witam
Wymieniłem ten zbiornicze w alfie 159 2,4 JTDm i nic to nie dało dalej kierownica drży na wolnych obrotach przy skręcaniu już się przyzwyczaiłem mam czerwony płyn (coca cola)
Czy jest ktoś jeszcze kto ma silnik 2.4 i drżenie w kierownicy, ktoś wymieniał jeszcze ten zbiornik?
szewi a czy u ciebie kierownica wogóle nie drży?
Michal121 z którego roku masz auto? Jaki przebieg? Czy od początku tak było?
Hej!U mnie też trochę drży przy kręceniu na postoju.Przymierzałem się z tego powodu do wymiany płynu i zbiorniczka ale teraz zastanawiam się czy nie pozostać tylko przy wymianie płynu.U mnie przebieg 155kkm.Drżenie występowało już w momencie zakupu a było to rok temu.Od tej pory nic więcej się nie dzieje.
drzenia na kierownicy nie zaobserwowalem ale dzis jeszcze zweryfikuje (wlasnie jade na wymiane plynu). Ja bym nie wymienial tego zbiorniczka na Twoim miejscu tylko sam plyn jesli juz.
Aha jak masz coca cole (czerwony) to lepiej wymienic na ten sam kolor jaki byl zalalny. Ponoc jak sie dlugo jezdzilo na gestszym i zaleje rzadszy to moze sie cos rozszczelnic, ale tu sam mam zagwostke na jaki wymienic ja mialem u siebie czerwony.
W 2.4 jest inny zbiornik, ew jesli juz masz te objawy ze pompa wyje i plyn sie pieni w zbiorniczku i go wywala, to wtedy mozna wymienic ale tak jak mowie nie slyszalem by ktos z posiadaczy 2.4 mial kiedykolwiek taki objaw.
Ostatnio edytowane przez szewi ; 13-04-2012 o 09:36
Mnie wogóle w serwisie powiedzieli wg VIN tylko i wyłącznie GI/E