Strona 4 z 15 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 144

Temat: Diesle i wiara w małe przebiegi

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

Cytat Napisał rooshyo Zobacz post
    Kolega kupił w zeszłym roku Golfa V TDI z Francji, dwulatek z przebiegiem 142tys km. I to uważam za normalny przebieg diesla na zachodzie.
    Bez przesady, na tym mitycznym "ZACHODZIE" nie każdy jeździ 300 km dziennie i skończyły się już czasy, kiedy do diesla trzeba było dopłacać 30% wartości nowego samochodu, a turbiny i inne "psujne" rzeczy są teraz w niemal każdym benzyniaku, więc w kosztach serwisowania też nie ma różnic. Sam zrobiłem dieslem w ciągu 2 lat nieco ponad 20 tys. km i tyle planuję nadal robić przez najbliższe lata. Kolejny samochód wg moich dzisiejszych kryteriów też będzie napędzany silnikiem diesla.

Użytkownik Alfista
    Mieszka w
    Gorzyczki okolice Wodzisławia Śląskiego
    Auto
    Same ALFICE

Domyślnie

Cytat Napisał psylo Zobacz post
    Bez przesady, na tym mitycznym "ZACHODZIE" nie każdy jeździ 300 km dziennie i skończyły się już czasy, kiedy do diesla trzeba było dopłacać 30% wartości nowego samochodu, a turbiny i inne "psujne" rzeczy są teraz w niemal każdym benzyniaku, więc w kosztach serwisowania też nie ma różnic. Sam zrobiłem dieslem w ciągu 2 lat nieco ponad 20 tys. km i tyle planuję nadal robić przez najbliższe lata. Kolejny samochód wg moich dzisiejszych kryteriów też będzie napędzany silnikiem diesla.
    Dobrze prawisz. Troche sie pozmieniało w ciągu ostatnich lat. Tłumaczyc nie musisz, gdyż jak chcesz to znajdziesz dobre auto z dobrym przebiegiem, lecz niestety dla niektórych w dobrej cenie

Użytkownik Pirat drogowy
    Auto
    Alfa 159

Domyślnie

na tym mitycznym "ZACHODZIE" to już mało kto dojeżdża do pracy więcej niż 30km, ceny paliw zabijają i czasu ludziom na dojazdy szkoda. Wystrzegałbym się samochodów typu vw kombi, ford, volvo i większość kombiaków. Często na zachodzie ludzie mający jednoosobowe firmy pracują tymi samochodami, handymani, plumbersi itp je uwielbiają, bo się drabina zmieści, kilka skrzynek z narzędziami itd.

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Cytat Napisał grzybek_bgi Zobacz post
    lepsze było Volvo, z ponad 700tys. km na jakieś 210-220
    A dokładnie z 848 tys na 246, bo chyba o tym przypadku mówimy
    http://motoryzacja.interia.pl/wiadom...czniki,1555358

---------- Post added at 17:25 ---------- Previous post was at 17:22 ----------

A wracając do tematu niskich przebiegów. Tak, zdarzają się takie auta, i są Niemcy którzy jeżdżą niedużo. Ale polscy handlarze takich samochodów nie sprowadzają, bo są po prostu za drogie!

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Maikel
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    ALFA ROMEO 159, ASTRA II

Domyślnie

Napewno jest wielu z nas co nie robi więcej niż 10 tyś km rocznie i nie ma też w tym nic dziwnego , ja na przykład dojeżdżam codziennie do pracy 7 km w jedną stronę po za pracą nie jeżdżę specjalnie dużo , nie jeżdżę komunikacją miejską bo po prostu nie lubię uwielbiam swoją 159tkę i nawet ta krótka przejażdżka daje mi wiele przyjemności , tak czy inaczej nie robię na pewno więcej rocznie niż wspomniane wyżej 10tyśkm, i tak pewnie pozostanie w najbliższym czasie......

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Koleś własnie pojechał oglądać 156 SW FL 2005r. 72000km. Sprzedający jest drugim właścicielem auta. Zakupił je jako 2-latka z przebiegiem lekko ponad 20000, wszystko ma udokumentowane i nie boi się jechać na kontrolę do dowolnej stacji obsługi bądź dowolnego ASO Więc nie każdy diesel musi mieć "z urzędu" 200000

---------- Post added at 12:18 ---------- Previous post was at 12:17 ----------

A zapomniałem podać cenę Gość życzy sobie za nią 25000 PLN

Użytkownik Rowerzysta Avatar TILT
    Auto
    Giulia Sprint MY21

Domyślnie

Trzeba pamiętać że silniki benzynowe w alfach przez dłuższy czas nie cieszyły się dobrą opinią w przeciwieństwie do diesli. Z braku alternatywy wybierano JTDM. Właściciel mojej (z niemiec) do pierwszego przeglądu po roku użytkowania nakręcił 6 tys. km. z okładem (potwierdzone w ASO) potem było ciut więcej ale przebieg był śmieszny. Pewnie nie spotkalibyśmy się gdyby ktoś nie wjechał jej w kuper bo rzeczywiście takie auta jeżeli są bezwypadkowe na wtórnym rynku są za drogie jak na oczekiwania naszych handlarzy i klientów.

Użytkownik Alfista Avatar zieloo007
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    Była 156 1.9 jtd, jest Toyota Avensis t27 '18

Domyślnie

Powiem krótko, warto wierzyć w małe przebiegi gdy się kupuje w ciemno. Jak to sie mówi, czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal... Bo gdyby sie okazało że kolega, który kupił auto z przebiegiem 120kkm z 2000r nagle sie dowie że ma przebieg rzeczywisty 350kkm to słabo się może mu zrobić... Ja zawsze uważam, że podstawa to sprawdzenie przebiegu z kompa i tyle na temat...

Użytkownik Rowerzysta Avatar KamilDG
    Mieszka w
    DG
    Auto
    AR 156 1,9jtd fl

Domyślnie

Cytat Napisał zieloo007 Zobacz post
    Ja zawsze uważam, że podstawa to sprawdzenie przebiegu z kompa i tyle na temat...
    Dodałbym do tego miernik lakieru i wizytę w warsztacie/serwisie i każdy będzie wiedział co kupuje i czy warto...bo późniejsze płacze i lamenty nic nie dają...

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

nie rozumiem Was czyt 90% Polaków.
    wszyscy patrzycie na te przebiegi.. a nie ważniejszy jest stan samochodu ?
    Wiele razy spotkałem się z tym, że samochód po 300tys km był w znacznie lepszym stanie niż ten po 120 tys km.