Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Temat: Sprzedaje alfę!!! - uwaga!!!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Szczepan
    Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto
    była: Alfa Romeo 147 jest: BMW 740i

Domyślnie Sprzedaje alfę!!! - uwaga!!!

Witam!
    Kilka dni temu pytałem na forum, czy ktoś zna Alfę z tego ogłoszenia http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-14...246812957.html

Ktoś napisał, że jest sprzedana, jednak sprzedawca coś kręcił i wyszło, że nie jest.
    Dzisiaj pojechałem ponad 100 km na miejsce do Pana, który śmie określać się mianem ALFISTY.

Oto co zastałem na miejscu.

Auto w błocie na zewnątrz.0
    Licznik wskazuje ponad 200 tyś km i licznik mruga.
    Brak panelu do sterowania szybami
    Fotele podarte.
    Auto malowane i szpachlowane CAŁE! - nawet dach!
    Łożysko w prawym kole wyje.
    Pompa ABS do wymiany.
    Turbina przeładowuje (umiera) - zarzygana olejem.
    Migacze przednie wklejone na silikon!!!
    Zderzak przedni do wymiany.
    Panel od navi został mi w rękach (połamany)
    Brak książki serwisowej i drugiego kluczyka.
    W reflektorach dziury po chińskich xenonach, które zostały zdjęte.

Ogólnie Pan nie ma pojęciach o Alfach... On je tylko sprzedaje (i to nie udolnie)...
    Wystarczyło zadzwonić do niego z drugiego numeru, żeby usłyszeć zupełnie inną wersję na temat sprzedaży jak i samego auta.

Zdecydowanie przestrzegam przed tym człowiekiem i jego autami (miał też 156)

Przejechałem ponad 250 km tylko po to, żeby obejrzeć złom.

Pozdrawiam

Moje maleństwo - kliknij na zdjęcie!

Pomogłem? - kliknij PODZIĘKUJ ZA POST!

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Krispl
    Mieszka w
    Kielce
    Auto
    Ford Focus MK2

Domyślnie

Bardzo nam przykro, jak widać nie każdy kto ma konto na forum to alfista, i trzeba odróznic ich od "alfistów" napewno szkoda paliwa i nerwów, nie rozumiem ludzi którzy kręcą przez telefon, przecież jak sie przyjedzie to i tak sie zobaczy... echhh... Zycze powodzenia w dalszym szukaniu. Jak będzie coś z mojego regionu to chętnie pomoge, narazie sam jezdze Matizem

Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto

Domyślnie

Nie, no nie ma problemu, ale generalnie mój temat miał na celu zrobienie temu Panu i jego Alfie odpowiedniej "reklamy".

Pozdrawiam

ar166
    Gość

Domyślnie Pozdrawiam sokole oko ;)

Witam małego pyskatego okularnika zgłoszę nadużycie ponieważ bez podstaw prawnych upubliczniasz moje ogłoszenia bez wcześniejszych ustaleń. Druga sprawa dużo z tego co piszesz to prawda i przyznaj że chcieliście zjechać z ceny bo pewnie portfel lipny nie będe się z ciotką licytował kto więcej włoskiego tematu przerobił ale i ja i przyszły właściciel ma bądz będzie miał świadomość o potrzebie doinwestowania ALFY. Trzecia sprawa w/w okularnik 156 o której wspominasz nie była moja gdybyś miał sprawne denka to doczytał byś że widnieje tam nawet inny nr tel do właściciela ALFKI Czwarta sprawa klase pokazałeś wysiadająć z ASTRY

Cytat Napisał Szczepan Zobacz post
    Nie, no nie ma problemu, ale generalnie mój temat miał na celu zrobienie temu Panu i jego Alfie odpowiedniej "reklamy".

Pozdrawiam

Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto

Domyślnie

Witam niskiego pokrakę umazanego smarem
    Sam upubliczniasz swoje ogłoszenie wystawiając je w internecie. Mam prawo umieścić ten link gdzie chce i nic nie muszę z Tobą ustalać. Generalnie pomyślałbym raczej o zezłomowaniu tego auta niż "doinwestowaniu". No chyba, że przyszły właściciel kupuje auto za 11 tyś, żeby włożyć w nie 30 tyś.. Swoją drogą ciekawa strategia na inteligentnego nie wyglądasz, więc pewnie Ty też tak robisz... Aaa.. No i super inteligencją wykazałeś się mówiąc, że sprzedajesz auto bo wyjeżdżasz do Włoch, po czym 10 min później stwierdziłeś, że 147 jest dla Ciebie za mała i już zaraz jedziesz kupić Thesis i dlatego sprzedajesz 147... potwierdzeniem dla moich słów jest Twoje równie inteligentne ogłoszenie... Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	a1.jpg
Wyświetleń:	187
Rozmiar:	64.8 KB
ID:	53106 Aaa... Jak na prawdziwego Alfiste masz 2 posty i rejestrowałeś się 3 minuty temu

A tak w temacie Astry, była w lepszym stanie niż Twoja 147. Nie chciałem przyjechać swoją, bo by Ci pociekło i wiesz.. niezręcznie by się zrobiło... Może jeszcze ktoś Ci pokaże jak powinna wyglądać Alfa...

Generalnie to widzę, że w dzieciństwie mama zmuszała Cię do noszenia okularów, bo jakoś strasznie się ich czepiasz i wgl... Może faktycznie mama miała rację i powinieneś je nosić, bo ja bez okularów widziałem, że Alfa była cała malowana... Ty niestety nie...

Powodzenia w sprzedaży

Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	a1.jpg
Wyświetleń:	170
Rozmiar:	60.4 KB
ID:	53105  
    Ostatnio edytowane przez Szczepan ; 15-04-2012 o 20:49

ar166
    Gość

Domyślnie

To ty denko oki alwinku nakręciłeś temat i pewnie nie tylko ja wytykam ci fizyczne niedociągnięcia którymi obdarowali cie twoi rodzice owszem pracuję więc się brudzę to nie była obelga a nawet komplement. Faktem jest to że wyglądasz na inteligętniejszego odemnie i to tyle, bo jesteś typowym forumowiczem ( klawiatura jak ster myśliwca co nie ) owszem może i astra była "prawie " nowa ale widok bez cenny 5 "ZNAWCÓW ALFA TEMATU" w... ASTRZE sprzedaje jedno kupuje drugie!!! Jak już coś usłyszysz to to chociaż powtóż poprawnie, bo się pogubisz "SPECJALISTO"

Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto

Domyślnie

Piszę się INTELIGENTNY, BEZCENNY, CIĘ i POWTÓRZ znawco języka polskiego http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-14...278975775.html widzę, że cena leci w dół... Cieniutko... Nie muszę powtarzać... Nawet nie wiesz, że masz to w ogłoszeniu, wkleiłem Ci to w poście wyżej, ale nie wiem, czy będziesz umiał to odczytać

Jeżeli nie masz nic na usprawiedliwienie swojej aktualnej pozycji umysłowej, która znajduje się nieopodal marginesu społecznego, to powstrzymaj się już od pisania kolejnych bzdur o moich okularach i Astrze i zajmij się ponownym przeczytaniem opisu Twojego auta zawartego w moim pierwszym poście i módl się, żeby przyjechał po to auto ktoś na prawdę jest ślepy Innej opcji sprzedaży tego "wozu" nie ma
    Dobra już Ci daje spokój, bo psychicznie nie wyrobisz... Ewentualnie jedź sprzedaj swoją "furę" na Ukrainę.. tam biorą wszystko

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Cytat Napisał ar166 Zobacz post
    "SPECJALISTO"
    A ortografia u ar166 po oczach aż wali (denko oki / alwinku / cie / inteligętniejszego / odemnie / bez cenny / powtóż)

ar166
    Gość

Domyślnie

I jedno czyli wyjazd i drugie czyli zakup kolejnej WŁOSZKI się zgadza, nie chwal się swoim autem bo nie wiem czy w ogóle istnieje i nawet mnie to specjalnie nie interesuje. Na AH miałem konto ale z niego nie korzystałem dostałem info że jakaś pała coś gada to sobie odświeżyłem stare kąty ( zapisz bo zapomnisz ) mam konto na ARKK.pl prawda jest taka jesteś kupa bo u mnie na podwórku potańczyłeś z kompem koło auta i taki wylewny jak teraz przed monitorem nie byłeś. Liczyliście na to że jak "znawca" znajdzie "tyle wad" to uda wam się utargować dobrą cenę... a tu lipa w astre i do domu. No i wiadomo jak to z ludzmi twojego pokroju, jedynie jak się mogę odegrać to forum, bo tu walczysz wirtualnie, czyli sam ze sobą. Pozdrawiam i powodzenia

---------- Post added at 22:23 ---------- Previous post was at 22:20 ----------

A więc kończmy bo to dziecinada. Pozdrawiam

Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto

Domyślnie

Konto tu miałeś wcześniej? Jak sobie spojrzysz na swój post poprzedni... to tam masz taką ładną ramkę.. zobacz sobie zakładkę DOŁĄCZYŁ... No jeżeli kwiecień 2012 ( bo 04 miesiąc to kwiecień tak jakbyś na przykład chciał zagiąć czasoprzestrzeń ale by Ci nie wyszło) to dla Ciebie dawno i myślisz, że jesteś cwany to sobie myśl... Ja wszystko co miałem Ci do powiedzenia na placu to Ci powiedziałem... Nie wiem czy Twoje czepianie się mojego kompa wynika z tego, że nie umiesz się nim obsługiwać? Czy jakiś inny kolejny kompleks? AAA... Generalnie jak zobaczyliśmy z kim i z czym mamy do czynienia, to już nie chcieliśmy tego auta... Ale byliśmy ciekawi jak bardzo jesteś w stanie iść w zaparte i wciskać ludziom ciemnotę Przyjedź do Łodzi, to pokaże Ci jak wygląda Alfa 147, bo ten Twój "wóz" to kiedyś chyba była Panda...

Nie mam już więcej zamiaru zniżać się do Twojego poziomu, bo nie jesteś nawet w stanie obiektywnie spojrzeć na swoje "auto".

Jednocześnie gwarantuje Ci, że jeszcze długo się z tym cudem techniki pobujasz bo reklama jaką sobie zrobiłeś wdając się w dyskusje ze mną zadziała idealnie i myślę, że wielu ludzi zajrzy właśnie w ten temat po obejrzeniu Twojego ogłoszenia na alledrogo

Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia w kolejnych transakcjach motoryzacyjnych, oby przebiegły równie sprawnie jak sprzedaż Alfy 147