Witam, mam zamiar wymienić zawieszenie w swojej Alfie, mówiąc zawieszenie mam na myśli amortyzatory. No i mam takie pytanie, czy sprężyny też muszę wymieniać czy to się zawsze razem wymienia czy jak? Nigdy tego nie robiłem więc nie wiem.
Witam, mam zamiar wymienić zawieszenie w swojej Alfie, mówiąc zawieszenie mam na myśli amortyzatory. No i mam takie pytanie, czy sprężyny też muszę wymieniać czy to się zawsze razem wymienia czy jak? Nigdy tego nie robiłem więc nie wiem.
Amory wiadomo, zawsze parami. Warto skontrolowac sprężyny. Mogą być pęknięte tuż pod kielichem, a o tym np: nie wiesz. Ja tak miałem, gdy wymieniałem amory u siebie z przodu. Moga tez być już przerdzewiałe. Kontrola nie zaszkodzi. Będzie pewność, że posłużą wiele lat... Tak więc reguły nie ma na wymianę...
Witam, podepnę się pod temat. Co może być przyczyną że tył stoi niżej od przodu-amory czy raczej sprężyny? Staram się szukać przyczyny w tyle a może ona tymczasem leży w przodzie. Może to przód za wysoko stoi? Z tyłu wchodzą ok dwa palce a z przodu praktycznie cala dłoń. Czy może mi ktoś powiedzieć jak to powinno być z tym prześwitem od opony do nadkola?
Wina bardziej lezy w sprezynach
Też uważam, że spręzyny. Jesli za wysoko, zbytnio wyklepane, jesli za nisko, mogą być zgnite lub zuzyte... Chyba, że masz sportowe...