już wiosnawięc chyba nie ma zagrożenia
już wiosnawięc chyba nie ma zagrożenia
w tym poscie
http://www.forum.alfaholicy.org/gt/6...tml#post798193
i w dalszych masz zaznaczone na zdjeciach, ktora to odma i jej przewody,
ja mialem pod reke jakis specyfik wurtha do rozpuszczania brudu i odtluszczania ale zwykla benzyna ekstrakcyjna tez wystarczy
http://www.autokosmetyki.pl/w%C4%82%...00ml,p839.html
wszystkie przeowdy w srodku tym spisikalem po jakims czasie przeplupukalem woda, jak porzadnie wyschlo to przy zakladaniu jeszcze przy okazji powymienialem opaski zaciskowe na takie dokrecane a nie zatrzaskowe, o wiele wygodniejsze
a jako ciekawostke sprawdzalem, ze mozna kupic tylko oryginalna odme(ten zaworek + te dwa przewody) za 180zl!
... ja myślałem, że to zdarza się tylko w tych z pompami rotacyjnymi... nie wziąłem pod uwagę możliwości zaciągnięcia oleju silnikowego do cylindrów...
Pewno w większości przebiegi były w mieście i stąd wilgoć w oleju.
Swoją drogą, to łatwiej jest obrócić klapę gaszącą zamiast zaciskać przewody, gdzie wdmuchane jest standardowo 2,3 bara, a w takim przypadku, to pewno i z 3+.
Jeśli można wiedzieć, to jaki olej miałeś zalany i ile miał przebiegu ?
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
olej i przebieg napisał wcześniej zobacz gdzieś na 2 stronę chyba.
---------- Post added at 22:02 ---------- Previous post was at 22:00 ----------
Olej
---------- Post added at 22:10 ---------- Previous post was at 22:02 ----------
wybacz reszte znajdź sam. A teraz spróbuję zasnąć po tym filmiku z volvem....
@sdero codziennie głównie bardzo krótkie jeżdżenie w mieście, co drugi dzień robię tak ok 80 km, auto nie garażowane cały czas stało na tym mrozie i to był chyba główny powód...
To i ja dorzucę swoje 3 grosze: O KURVVA!
Moja cała rodzina jeździ dieslami i ja też nimi do niedawna jeździłem ale po tym wątku to aż strach do nich podchodzić! A ja myślałem że przekręcona panewka to problem...
Pozdrawiam i życzę zdrowego silnika!
Kurcze, nie wiedzieć jak pominąłem Twój post
No, to tak jak ja. Tez chmurka. Coś musiało być nie tak. Stawiam na oleum.
---------- Post added at 18:11 ---------- Previous post was at 18:10 ----------
Jeden gość poślizgnął się na skórce od banana i rozbił sobie głowę. Nie wychodź z domu, bo strach ! Skórki są wszędzie !!![]()
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF