Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 123456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 54

Temat: Historia mojej Alfy - czyli jak kupiłem moją pierwszą Alfę

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Roni_Sanok
    Mieszka w
    Sanok, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 166 FL 2.4 20V

Domyślnie

szczerze to uroda

Użytkownik Świeżak Avatar eternal_slavo
    Mieszka w
    Kłodzko
    Auto
    156 SW '02 1.9 JTD 115 KM

Domyślnie

Marzenie o włoskim samochodzie ze sportową i bogatą historią. I choć mój egzemplarz z kopciuchem pod maską ze sportem nie ma za dużo wspólnego (trzeba iść na kompromisy niestety), to znaczek AR dumnie nosi i to mi wystarcza.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar kasztelan
    Mieszka w
    stolicy
    Auto
    logiczne że alfa

Domyślnie

Lubię kanty więc rozglądałem się za kanciastym autem, na 155 trafiłem przypadkowo i mi się bardzo spodobała, tym bardziej że chciałem nietuzinkowe i zarazem niedrogie auto a 155 na ulicach jak na lekarstwo W dodatku urzekł mnie charakter tych silników i tak oto zostałem Alfisti

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Pedro
    Mieszka w
    WL?ocL?awek, Poland
    Auto
    CharlesNapOB

Domyślnie

W srod zalewu bylejakosci,kanciatosci,tandety,chinskich plastikow, oklepanych ksztaltow i dostepnej gotowki to byl jedyny sluszny wybor i mimo trudnych poczatkow(http://www.forum.alfaholicy.org/156/...tml#post841994),nie zaluje

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    156 2.5 V6 SW jakiś SP, 02r. / 147 1.9 jtd 8v 115km. 3d czerwona :)

Domyślnie

Bardzo fajny temat - czuję, że 100 stron przekroczy
    Ja kupiłem Alfę, bo to jedyny ładny samochód w akceptowalnej cenie, a dodatkowo można ją mieć z fajnym silnikiem. Nie przymierzając v6 2.5 na ten przykład. Chciałem mieć w końcu auto, które jedzie, a do BMW nie wsiądę, bo nie chcę być kojarzony w sposób w jaki kierowcy BMW się zwykle kojarzą . I nie będę kontynuował dyskusji na ten temat.
    Alfa 156 SportWagon - nie kombi, bo w kombi jeżdżą zombie (sic!) - ładna linia, dobre zawieszenie, fajny silnik, dobra cena. Czego chcieć więcej? Że się psują?
    Fakt, moja przez pierwszy miesiąc posiadania 3 awarie: 2 żarówki i oberwany na gałęzi kabel jakiegoś czujnika. W VW takie rzeczy się nie zdarzają Wiem, bo mam.

Użytkownik Pirat drogowy Avatar fkkamil
    Mieszka w
    Kraków/Dęblin
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 115KM Progression

Domyślnie

Bo bidnego studenta nie stać na Ferrari.. ładne, szybkie, nietuzinkowe, oszczędne, bezawaryjne, sportowe, z napędem na tył i tanie chciałem mieć.. tylko 147 ropniak spełnia takie warunki

Użytkownik Maniak resoraków Avatar darek2389
    Mieszka w
    Wodzisław Sląski
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET

Domyślnie

Gdy zobaczyłem Alfe 147 wiedziałem że to będzie moje następne auto Za niższą cene można kupic młodsze autko i z pięknym wyglądem jakiego nie ma żadne inne auto w tym przedziale cenowym No i oczywiście można się w niej bardzo szybko zakochac

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar damiankck
    Mieszka w
    Kłobuck
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6 16v 120KM

Domyślnie

Cytat Napisał fkkamil Zobacz post
    Bo bidnego studenta nie stać na Ferrari.. ładne, szybkie, nietuzinkowe, oszczędne, bezawaryjne, sportowe, z napędem na tył i tanie chciałem mieć.. tylko 147 ropniak spełnia takie warunki
    moja 147 ma naped na przód.. czyżby coś nie tak...

Użytkownik Ogier Avatar Nika
    Mieszka w
    Lublin/Zamość
    Auto
    Była:147 1.9 JTD 8V 115 km Jest: AR 147 FL 1,9 JTDm 16V 150km

Domyślnie

Witajcie!
    Ja wcale nie zamierzałam jeździć Alfą, a już wcale, wcale nie zamierzałam kupować 147. Szczerze mówiąc to jeszcze jakieś 2,5 roku temu ta marka była mi całkowicie obca, nigdy nie wspominana i nigdy nie brana pod uwagę przy myśli, o zakupie autka. Więc skąd AR w moim życiu? "Przyszła" niespodziewanie, wraz z całkiem przypadkowym pojawieniem się w moim życiu pewnego Pana, który zaraził mnie alfaholizmem. Potem spot do spotu, zlot do zlotu i choroba stała się nieuleczalna. Zaczęłam zazdrościć właścicielom ich pięknych aut. Pragnienie posiadania Alfy było tak wielkie, że czas było dać upust emocjom i tak pojawiła się na podwórku, moja własna Alfa Romeo 147 - najlepsza przyjaciółka, która swoim wyglądem i sercem urzekła mnie od pierwszego spojrzenia i pierwszej jazdy. I nie wyobrażam sobie innej poza nią, poza Alfa Romeo.

Miłego popołudnia wszystkim!

Użytkownik Pirat drogowy Avatar solek
    Mieszka w
    Oseredek/Susiec
    Auto
    159 SW 2008 2,4 JTD 210KM GRIGIO TITANIO MET

Domyślnie

a ja kupiłem swoją belle, bo żona mnie zmusiła

a tak na poważnie to potrzebowaliśmy drugiego samochodu, kolega Dzixon już jakiś czas jeździł swoją 159 i zawsze mi się podobała więc zacząłem szukać czegoś co pomieści moją rodzinkę 2+2 na razie, wszystkie moje oczekiwania spełniła właśnie 156 SW w JTD, na co dzień służy mi do dojeżdżania do pracy około 25 km w jedną stronę czyli 50 km dziennie, a teraz już wiem że następnym samochodem jaki kupię będzie AR w tym samochodzie na prawdę idzie się zakocha a prawdą jest to co napisał Jeremy Clarkson w jednej ze swoich książek, że 156 SW to najpiękniejsze kombi jakie do tej pory stworzono.
    Gdzie zaczyna się pasja, tam kończy się ekonomia