Witam.
Ile pali 159 z silnikami JTDM 1.9, 2.0 oraz 2.4 na automacie? Druga sprawa: czy automaty w 159 sa trwale, czy sa z nimi jakies problemy?
Witam.
Ile pali 159 z silnikami JTDM 1.9, 2.0 oraz 2.4 na automacie? Druga sprawa: czy automaty w 159 sa trwale, czy sa z nimi jakies problemy?
cześć,
Z moich, krótkich na razie doświadczeń:
- jazda codzienna: dojazd do miasta (20 km), reszta (około 15 km) to jazda w bardzo rozkopanym i zakorkowanym poznaniu: spalanie średnie 10,5 do 11 litrów/100 km,
- w niedzielę zrobiłem trasę około 300 km, prędkości 90 do 140 km/h poza miastem i wyszło mi 6,8 l/100 km z całej wycieczki.
silnik 1.9 JTDM 150 KM z automatem.
pzdr
nico
Potwierdzam spalanie, miasto ponad 10l/100km, a w trasie da się zejść niewiele poniżej 6l/100km - mnie się udało jadąc z południa kraju nad morze.
Trwałość - jak dbasz tak masz. Czasem problem kosza C1 = szarpnięcie przy włączaniu D, czasem sterownik elektrohydrauliczny = delikatne szarpnięcia przy zmianach biegów lub "wypadanie" na luz przy zmianach biegu i uderzenie przy włączeniu odpowiedniego.
Konstrukcja AISIN WARNER Japonia - dzięki zwartej konstrukcji korzysta z tej skrzyni wielu producentów np. citroen, lancia, land over, volvo, ford, mazda, opel peugeot, renault, saab.
PS
Jeśli chcesz sprawdzić spalanie to na dole w mojej stopce masz link do moich statystyk 1.5 roku.
Wystarczy poszukać: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ra_spider.html
Pozdrawiam.
- Rafał