Znalazlem przyczyne po wymontowaniu rozrusznik zacząłem podpinac go na krótko i Automat jest padniety bo ogulnie rozrusznik kręci tylko nie wybija bendiksa i pojezdziłem po sklepach cena mnie wali w głowe za jakis tandetny zamiennik 130 zł![]()
Znalazlem przyczyne po wymontowaniu rozrusznik zacząłem podpinac go na krótko i Automat jest padniety bo ogulnie rozrusznik kręci tylko nie wybija bendiksa i pojezdziłem po sklepach cena mnie wali w głowe za jakis tandetny zamiennik 130 zł![]()
Sam bendiks kosztuje 50 zł. tyle ja płaciłem.
Na twoim miejscu wymieniłbym także szczotki bo to koszt 30 zł. a robota na lata.
Sam bendiks kosztuje 50 zł. tyle ja płaciłem.
Na twoim miejscu wymieniłbym także szczotki bo to koszt 30 zł. a robota na lata.
U mnie to była wsuwka.
Wziuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuum...Co to było? Takie szybkie i piękne?
To 145 boxerek oczywiście!
zamówiłem Automat za 70 zł ma byc dobry zobaczymy co to bedzie
A sprawdziłeś stan innych wnętrzności, szczotek etc.? Żeby podwójnej roboty za chwilę sobie nie robić...Sam ostatnio wymieniałem rozrusznik, padł mi tak jak koledze wyżej na stacji po zatankowaniu
Na szczęście Dziaru mnie poratował i odpaliliśmy na ciąg i wróciłem do domu bez problemu
![]()
AR 146ti 2.0 16v '96
AR 155 1.8 16v '97+ podtlenek LPG
AR 155 2.0 16v '95
AR 156 SW 2.4 JTD '01 - biała perła
AR 156 SW 2.5 V6 192KM '02 + podtlenek LPG
Tak posprawdzałem wszystko i jest ok tylko Automat do wymiany
Ja miałem tak, gdy klema + była zwalona. Podjechałem do sklepu po fajki i już nie odpalił. Świeciły się kontrolki, a rozrusznik nic.
trzeba było od razu szczotki zmienic i tulejki i komutator zalutować. jak robić to kompleksowo. i masz spokój na 120 tys
ProMoto-Expert Sklep z częściami do aut 502709007 zapraszam
http://www.forum.alfaholicy.org/pozo...naukowego.html
Sprzedam AR 33, 1.7 92 MKIII kontakt priv