Witam wszystkich. Jakiej mocy powinien być akumulator do al 166 2.4 jtd bo na moim nic nie pisze. Podpowiedzcie proszę.
Witam wszystkich. Jakiej mocy powinien być akumulator do al 166 2.4 jtd bo na moim nic nie pisze. Podpowiedzcie proszę.
jeśli nie jest na nim napisane to trzeba poszukać, tu pojawią się oczywiście
google, wpisujemy "akumulator" po prostu i strzał w pierwszy link.
tam znajdziemy http://www.akumulator.pl/samochody-o...mulatorow.html
i gotowe.
P.S. To co myślę o tego typu pytaniach zachowam dla siebie, to nawet dobrze, że po napisaniu skasowałem swój pogląd na takie i podobne pytania.
Policzyłam do 10..... oddycham miarowo.
I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem...
wg producenta do 2.4 jtd 100Ah
100 ah chyba żartujesz, 70 ah wg producenta w instrukcji (wg niektórych producentów akumulatorów 72 lub 74 ah) no i jeszcze prąd rozruchowy, ja mam 640A i dobrze sobie radzi ale podobno powinno być co najmniej 680A
hahahah no dobra ty wiesz lepiej..... wkoncu masz 156 a w instrukcji producent bajki pisze! pewnie kup sobie maly tani akumulator, w lecie bedzie zpier... a po zimie znowu trzeba bedzie kupic nowy, wkoncu diesel malo pradu potrzebuje zeby podgrzac swiece..... pojecia zero
sory pomyliłem się myślałem o 156
PS: panie zero pojęcia jeśli trzeba aż taki duży to dlaczego szwagier w 1.9 jtd ma 60 ah 540 A i kręci jak głupi od 3 lat??
Ostatnio edytowane przez Sparco123 ; 24-01-2010 o 15:51
Polecam 74Ah Bosh Silver. Super cena do jakości i efekty niezłe