Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: [bravo 1,9 JTD CF2] Remap silnika

jacjacek
    Gość

Domyślnie [bravo 1,9 JTD CF2] Remap silnika

Witam
    poszukuje kogoś kto móby zrobić delikatny remap mojego softu w fiacie bravo 1,9JTD CF2 105KM i 200Nm (dziwne bo w alfie jest 250 z tego samego silnika :/), chodzi mi o coś z serii eco-mode i chciałbym uzyskać jakieś 120Km i ok 240Nm czyli raczej delikatnie z zachowaniem podstawowych ograniczeń, wiem że po internecie krąży wiele tego typu plików ale nie chce być testerem i z zapartym tchem śledzić czy silnik padnie czy nie.
    Mogę podjechać do kogoś w moich okolicach tj. województwo świętokrzyskie lub ok 200km od kielc albo ostrowca św. albo załatwić sprawe przez internet i sam zgram aktualną mapę wyśle do poprawy i wgram gotową mapę.
    Jeżeli komuś chciałoby się tego podjąć proszę o kontakt na PW i podanie ceny.

Użytkownik Romeo Avatar kenobi
    Mieszka w
    lubin
    Auto
    156 FL 2.4 20V Mjtd

Domyślnie

zanim zalozysz temat, poszukaj na forum, tematow masz oporowo

http://www.forum.alfaholicy.org/tuni...na_lato-6.html
    ..... powered by www.cinsoft.pl

ViP Rowerzysta Avatar b.piotrus
    Mieszka w
    Otmuchów
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD, Mazda CX-7 2,3

Domyślnie

Koledze chyba chodziło o coś w tym stylu http://www.forum.alfaholicy.org/tuni...ning_mapy.html , nie za bardzo za to rozumiem o co w ogóle chodzi- w pierwszej części piszesz, że nie chcesz testować jakiejś mapy na swoim silniku, a w drugiej piszesz, żeby ktoś Ci zmodyfikował mapę, Ty sobie zgrasz i będzie ok.- według mnie raczej nie, to co chcesz zrobić to jest dokładnie to samo, o czym pisałeś w pierwszej części postu, a czego chcesz uniknąć...
    Alfa Romeo GT 1,9JTD, Mazda CX-7 2,3,

jacjacek
    Gość

Domyślnie

chip tuning ma się chyba samo przez się, że jest modyfikacją chipu vel eprom-u który polega na remapie czyli zmianie wartości ustawiań ciśnienia itp iprzynajmniej ja tak to rozumuje, może i źle ale dla jasności napisałem.
    Nie chce wgrywać byle czego znalezionego na chomiku bo wiem że w podanym przez b.piotrus linku znajde odpowiedni plik ale nie chce modyfikacji na zasadzie..masz zobaczysz co będzie... . Jeśli ktoś się zajmuje modyfikacjami to chciałbym żeby podniósł mi delikatnie ciśnienie na CR oraz ciśnienie doładowania oraz inne niezbędne rzeczy o których ja nie musze koniecznie wiedzieć a są niezbędne.
    Jeżeli ktoś mógby mi coś takiego zrobić za rozsądną cenę a mieszka daleko to zamiast wydawać pieniądze na paliwo żeby obrócić w dwie strony i zrobic 1000km to wolałbym samemu sobie wgrać zmodyfikowane na moje życzenie mapy, ale jeśli ktoś mieszka blizej to wolałbym żeby mi osobiście sam przeprowadził całą operację

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał jacjacek Zobacz post
    Mogę podjechać do kogoś w moich okolicach tj. województwo świętokrzyskie lub ok 200km od kielc

Z Kielc do Gliwic - ok 200km :-)

jacjacek
    Gość

Domyślnie

OK OK tylko maila odbierz

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

poszło