Próbuję zrozumieć rozrząd i jak się zmieni na wykresie.
Na razie nie doszłam do wykresów - do powtórnej, 3 próby, napisałam tylko, jak rozumiem rozrząd, wałki i jego przestawienie, i wpływ na zmiany liczbowe i przebiegowe wykresu Px – po ustawieniu panelu Px. Plik jest w .doc edytowalny, proszę o poprawienie, jeśli coś źle rozumiem. Inaczej to znowu pójdę w złą stronę.
Potrzebuję mieć jakiś algorytm oceny panelu Px i też skryptu Px, inaczej, no działam chaotycznie i może dlatego nie widzę tego co Wy. Wiem, że nie potrzebujecie czegoś takiego, ale ja się uczę i potrzebuję zajrzeć w takie coś, zanim zapamiętam wszystko.
Później zobrazuję na wykresie Px strzałkami i liczbami jak to widzę oraz spróbuję pokazać jak rozumiem wykresy ze skryptu Px. Nie zdążyłam na razie.
Nadal nie rozumiem, tego co napisałeś o TS. Zrozumiałam, że w TS jest kłopot, aby tak ustawić wałki ssący i wydechowy, że wydechowy, że daje kąt na wykresie Px na +10, a ssący na -2. I od tego, trzeba liczyć wartości, uwzględniać korektę? Że w jakimś testowym ustawieniu opóźnienie wałka o -5 st dało na wykresie Px D=0. Możesz to trochę rozwinąć? Nie rozumiem tego do końca.
Resztę i 3 podejście do 147 i lanosa, będę robić i wrzucać sukcesywnie.
Rozrząd_wykresPx_panelPx.zip